Yacht Freelance

Freelance Strategisch Communicatieadviseur/ Woordvoerder (ZZP)

Geplaatst 19 jul. 2024
Project ID: 9162191
Plaats
Lansingerland, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 12 aug. 2024
Einde: 12 feb. 2025
Tarief
80 - 95 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 22 jul. 2024 12:00
  • Duur: 3 tot 6 maanden met optie op verlenging

  • Uren: 32 tot 36 uur



Welke uitdaging bieden wij:


In Lansingerland, centraal gelegen in de metropoolregio Rotterdam en Den Haag, bieden we voor inwoners en ondernemers ‘the best of both worlds’: groen, rust en voorzieningen en de stad op steenworp afstand. We werken aan oplossingen voor complexe vraagstukken voor huidige en toekomstige generaties. Binnen het team Bestuur & Communicatie ga je aan de slag met de positionering van Lansingerland en de opgaven voor de toekomst zoals het versterken van de krachtige samenleving, duurzaamheid, wonen en veiligheid.



Welke verantwoordelijkheden krijg jij:


In de rol van strategisch communicatieadviseur en woordvoerder adviseer je organisatie en bestuur op het gebied van communicatie-gerelateerde strategische vraagstukken en ben je woordvoerder voor een aantal collegeleden. Vanuit deze rol draai je ook mee in de piketdienst en crisisorganisatie. Je geeft, gevraagd en ongevraagd, advies over de inzet van in- en externe communicatie. Met een open blik bouw je mee aan de verdere ontwikkeling van het cluster communicatie en neem je collega’s daarin mee. 

 


Waar ben je goed in:


Als expert binnen jouw vakgebied ben jij een stevige sparringpartner voor bestuurders, directieleden en collega’s in de organisatie. Je stapt makkelijk op mensen af, signaleert behoeften en weet dit om te zetten in gedegen analyses en (strategische) communicatieadviezen. Je bent goed in het managen van verwachtingen en beschikt over een politieke antenne. Je bent een flexibele, stevige aanvulling binnen het team.

 


Op welke ervaring bouw je verder:


  • Universitair werk- en denkniveau;

  • Ervaring binnen een politiek bestuurlijk werkveld;

  • Ruime ervaring in een vergelijkbare functie

  • Coördinerende ervaring op vak inhoud is een pré

 


Wat bieden wij?


  • Startdatum per half augustus 2024

  • Opdracht van drie tot zes maanden met optie tot verlenging.

  • Laptop en mobiele telefoon gefaciliteerd vanuit Lansingerland

 


Welk team verwelkomt jou?


De gemeente kent drie domeinen: Ruimte & Economie, Samenleving en Bedrijfsvoering. Je werkt vanuit team Bestuur & Communicatie (B&C) binnen domein Bedrijfsvoering. Dit is een team met vijfentwintig collega’s in het hart van de organisatie en binnen een politiek-bestuurlijke context. Binnen team B&C werk jij in het cluster Communicatie nauw samen met acht communicatie collega’s: twee seniors/woordvoerders, drie mediors en drie content specialisten/communicatiemedewerkers. Cluster Communicatie werkt hard aan de doorontwikkeling van werkwijzen en samenwerking en er heerst een open, collegiale sfeer.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten