Yacht Freelance

Freelance Strategisch Adviseur Landelijke campagne en Aansluiting arbeidsmarktregio's (ZZP)

Geplaatst 30 sep. 2024
Project ID: 9166717
Plaats
Utrecht
Uren
24 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 14 okt. 2024
Einde: 6 apr. 2025
Tarief
88 - 108 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 3 okt. 2024 12:00

Opdrachtomschrijving:


Om te zorgen dat de route naar het werken in het onderwijs toegankelijk blijft ondersteunt de Realisatie-Eenheid het proces van visievorming tot uitvoering. Hiervoor zoekt de RE een projectleider die dit kan leiden als externe binnen de organisatie. Het gaat om een totaal opdracht met een doorlooptijd t/m 1 april 2024. Het gaat om adviseur op het snijvlak van aansturing, arbeidsmarkt, ICT-achitectuur en communicatie. Aantal uren: 16-24 uur.



De opdracht richt zich op twee onderdelen:

1. Landelijke campagne – werken met de toekomst De landelijke campagne "Werken met de Toekomst" richt zich op het stimuleren van loopbanen en onderwijs binnen specifieke onderwijsregio's. Als lid van het projectteam speel je een actieve rol in het sturen en uitvoeren van deze campagne. Je bent verantwoordelijk voor het behalen van de Key Performance Indicators (KPI's) die zijn vastgesteld voor de campagne, waarbij de nadruk ligt op het vergroten van het bereik, het informeren van de doelgroep, en het activeren van zowel studenten als werkenden.

Voor de komende twee jaar moet er een gedetailleerd actieplan worden ontwikkeld, gebaseerd op de gestelde KPI's. Dit plan omvat zowel online als offline strategieën, zoals het opzetten van een platform en het gebruik van sociale media voor online campagnes, en het organiseren van evenementen en activiteiten voor offline interactie. Een belangrijk aspect van jouw rol is het vertalen van de KPI's en het actieplan naar het bestaande landelijke platform. Dit platform biedt generieke content die moet worden aangepast en omgezet naar bruikbare tools voor de onderwijsregio's. Daarnaast zorg je voor de organisatie van landelijke evenementen die gericht zijn op het promoten van onderwijs, het genereren van interesse, en het doorgeleiden van geïnteresseerden naar de juiste onderwijsregio's. Het uiteindelijke doel is om de campagne effectief te laten aansluiten bij de behoeften en doelen van de onderwijsregio's, zodat deze optimaal kunnen profiteren van de landelijke initiatieven.

2. Aansluiting arbeidsmarktregio’s/ onderwijsregio’s ruimte voor 2 tot 5 onderwijsregio’s om te experimenteren Voor de aansluiting tussen arbeidsmarktregio's en onderwijsregio's is er ruimte gecreëerd voor 2 tot 5 onderwijsregio's om te experimenteren. De geselecteerde experimenteerregio's zijn bijvoorbeeld Rotterdam, Regio Zwolle, Zeeland, Twente, Achterhoek en Midden Nederland/Utrecht. Deze regio's krijgen de gelegenheid om innovatieve samenwerkingsvormen tussen onderwijsinstellingen en regionale arbeidsmarktcentra te verkennen. Er is een totaalbudget van 5 eenheden beschikbaar, dat verdeeld wordt in drie delen (1 + 1 + 1 = 5), hoewel de exacte toewijzing binnen deze experimenteerregio's nader bepaald moet worden.

Binnen het experiment ligt de nadruk op het versterken van de koppeling tussen de arbeidsmarktregio's en de Regionale werkcentra, met een specifieke focus op de klantreis. Dit betekent dat er vanuit de landelijke campagne een routekaart wordt ontwikkeld die de regionale opvolging structureert en begeleidt. Het is essentieel om te identificeren welke factoren of 'knoppen' moeten worden bediend om deze samenwerking tot een succes te maken. Hierbij kan gedacht worden aan het verbeteren van communicatie, de inzet en vorming van een platform waardoor het inzetten van gerichte middelen en het versterken van netwerken tussen betrokken partijen versterkt wordt.

Achtergrond opdracht:


De Realisatie-Eenheid heeft als opdracht om een landelijk dekkend netwerk van goed functionerende onderwijsregio’s op te zetten, zodat binnen de onderwijsregio’s werk gemaakt kan worden van de aanpak van het personeelstekort in het onderwijs. De landelijke Campgne en de klantreis zijn hier een cruciaal onderdeel voor.



Organisatorische context en cultuur:


De Realisatie-Eenheid werkt, vanuit gelijkwaardig partnerschap met het gehele onderwijsveld, aan een landelijk netwerk van goed functionerende onderwijsregio’s om personeelstekorten in het onderwijs aan te pakken. Sinds voorjaar 2023 bestaat de RE uit 22 medewerkers die informeel samenwerken.Formeel is de RE ondergebracht bij het Ministerie van OCW. 



Harde-eisen (te vermelde in je motivatie):


• minimaal 1 tot 2 jaar aantoonbare ervaring met (onderwijs)regiovorming en/of het maken van regiodeals 

• minimaal 2 jaar ervaring met vertaling van communicatiecampagne naar actieplan

• minimaal 2 jaar kennis van het opbouwen van organisaties en samenwerkignsverbanden en kennis van stakeholdermanagement

• de professional weet goede politieke/bestuurlijk sensitieve adviezen af te geven (minimaal 3 jaar ervaring)

• je hebt ervaring in samenwerking binnen de rijksoverheid 

• je hebt ervaring met de organisatie van landelijke evenementen

• HBO+ of WO

• kennis van Communicatiestrategieén

• kennis van Onderwijssector

• kennis van arbeidsmarktsamenwerking 

Functie-wensen (indien van toepassing, vermelden in je motivatie):


• doorvertaling imagocampagne naar belangveld (gericht op onderwijs en arbeidsmarkt)

• ervaring met online en offline communicatiestrategien

• Kennis van beleidsvorming en strategieontwikkeling in de publieke sector, specifiek in onderwijs of arbeidsmarktcontext. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten