Yacht Freelance

Freelance Sr. Communicatie Adviseur (ZZP)

Geplaatst 8 mei 2024
Project ID: 9157348
Plaats
Almere, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 jul. 2024
Einde: 1 jan. 2025
Tarief
80 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 15 mei 2024 12:00

Werken binnen de Oostvaarderskliniek is bijzonder. In het complexe speelveld van de tbs-sector ligt een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid waarbij behandelen en beveiligen hand in hand gaan. Binnen onze kliniek kom je te werken bij de afdeling Organisatieontwikkeling & Advies. In deze afdeling zijn de taken ondergebracht die de uitvoering van de kerntaken van de Oostvaarderskliniek mogelijk maken of de leiding van de kliniek in specialistische taken ontlasten. Te denken daarbij is aan communicatie, business control, roostermanagementadvies, huisvesting, organisatieontwikkeling, kwaliteit en juridische zaken en projectmanagement.

Er is behoefte aan een senior communicatieadviseur die voor de periode van 6 maanden (16-32 uur) het team komt versterken op alle communicatievraagstukken die voorliggen. Er zijn in korte tijd veel wisselingen geweest in de functie van communicatieadviseur. Dit geeft veel onrust waardoor de basis van het communicatiewerk onvoldoende op orde is. Er is dan ook behoefte aan iemand die structuur kan aanbrengen, de afdeling gedegen neer kan zetten.

Op een alerte, creatieve en ondernemende manier speel je als communicatieprofessional in op interneen externe communicatiethema’s - en de actualiteit. Online en offline. Strategisch en operationeel. Je durft met iedereen contact te maken en te verbinden, in onze diverse organisatie én de samenleving.Je bent de creativiteit zelve in het bedenken en ontwikkelen van content.

Ons werk is waardevol voor de maatschappij, dat willen wij graag uitleggen en laten zien. Jij zorgt ervoor dat tbs op een juiste, heldere en bondige manier in de media komt. Dit doe je samen met de afdeling Corporate Communicatie van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), de woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid (Rechtsbescherming) en met de communicatieadviseurs van de andere tbs-klinieken. Met hen ben je onderdeel van TBS Nederland.

De Oostvaarderskliniek ligt aan de rand van de Stripheldenbuurt, een woonwijk in Almere Buiten. De kliniek heeft veel contact met de direct omwonenden, bewoners van Almere en de gemeente Almere. Wij zien het namelijk als onze taak en rol om de samenleving te informeren over ons werk. Jij speelt daarin een belangrijke rol als gesprekspartner.



Daarnaast;


• Je coacht de communicatieadviseur en tijdelijke communicatiemedewerker en helpt mee de afdeling goed op te zetten, daarnaast zijn er uitvoerende werkzaamheden:

• Je verzorgt de in- en externe communicatie, offline en online.

• Je adviseert de directie en het managementteam bij (actuele) ontwikkelingen over communicatieboodschappen en in te zetten communicatiemiddelen.

• Je ondersteunt collega’s in hun communicatieve rol en zorgt voor een goede verwoording van (kern)boodschappen.

• Je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen van journalisten. Deze stem je af met de woordvoerders van het ministerie van Justitie en Veiligheid en DJI

• Je hebt een vlotte pen en (eind)redigeert teksten, artikelen en nieuwsberichten voorbijvoorbeeld onze website en intranet. Hiervoor haal je zelf de informatie op.

• Met berichten op de socialmediakanalen van de kliniek (LinkedIn, Instagram en Twitter) draag je bij aan een brede bekendheid van de Oostvaarderskliniek.

• Je beheert onze website en het intranet en duikt graag in de technische mogelijkheden om beide optimaal te benutten.

• Je neemt deel aan de overleggen van het Communicatienetwerk TBS Nederland. 



Functie-eisen:


  • Rijksoverheid-ervaring is vereist

  • Afgeronde HBO Opleiding in de richting van Communicatie

  • Minimaal 5 jaar werkervaring als senior Communicatieadviseur bij de Rijksoverheid

  • Ervaring als online en offline communicatieadviseur op operationeel, tactisch en strategisch niveau

  • Ervaring met projectmatig werken en weet hoe je communicatie inzet om doelen te bereiken

  • Kennis en ervaring met de forensische zorg

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten