Yacht Freelance

Freelance Sr Test automation engineer (ZZP)

Geplaatst 22 dec. 2023
Project ID: 9146942
Plaats
Apeldoorn, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
8 maanden
Start: 1 feb. 2024
Einde: 30 sep. 2024
Tarief
70 - 85 €/maand
Uiterste voorsteldatum: 3 jan. 2024 23:00

2x per week op kantoor in Apeldoorn is must



Binnen de keten Inkomensheffing (IH) is er voor gekozen om Cucumber en Playwright te gaan gebruiken als testtooling. Binnen één van de ontwikkelteams werd gewerkt met Robot FrameWork. De 300 testcases die daarin zijn opgenomen, zullen moeten worden overgenomen in Playwright. Daarnaast zijn er twee interne medewerkers die voor Playwright opgeleid gaan worden. Tweede onderdeel van deze opdracht is het begeleiden van deze medewerkers on-the-job; het dienen als vraagbaak en het verduidelijken en toelichten van Playwright.Niet alleen komt er werk voort uit de migratie naar Playwright; ook uit de reguliere voortbrenging. Dit alles vindt plaats binnen één van de grote uitdagingen de komende jaren: het uitfaseren van Cool:Gen.


Dit moet in 2026 een feit zijn.Deze slag gaat uiteindelijk leiden tot het neerzetten van een geheel nieuw applicatielandschap.Er wordt gebruik gemaakt van: Java, Angular, Business Rule Management (BRM), Webservices en SOA-architectuur waarbij wordt gewerkt middels een Agile werkwijze met PI’s en sprints.Als Tester ga je aan de slag in een multidisciplinair team (ca. 7 personen) die projectmatig aan een deeloplossing werkt. Je hebt goed contact met de Architect, Ontwerper en de Bouwers om zo een goed beeld te vormen wat je moet gaan testen. G


eautomatiseerd testen voeren we uit naast handmatige testen. Concrete werkzaamheden:- Review Architectuur- en Ontwerpproducten.- Opstellen Logische en Fysieke Testontwerpen.- Zorgen voor Fysieke testdata.- Uitvoeren Functionele Testen.- Uitvoeren Raakvlaktesten.- Kartrekkende rol in het oplossen van Bevindingen.- begeleiding twee interne medewerkers.

Het concernonderdeel Informatievoorziening (IV) van de Belastingdienst staat opgesteld om alle ICT-voorzieningen voor de processen van de Belastingdienst te leveren. Het IV-onderdeel Integratie Business Services (IBS) Inkomensheffing (IH) brengt die voorzieningen voort in aansluiting op het primaire proces van de keten Inkomensheffing. Wij werken aan een van de meest bedrijfs-kritische systemen van Nederland, waarbij vele applicaties door de IV IBS Inkomensheffing tot één werkende oplossing worden voortgebracht en geïntegreerd.Kwaliteit staat voorop bij het realiseren van de producten en diensten voor burgers, bedrijven en belastingdienstmedewerkers.


Om ook in de toekomst snel en wendbaar te kunnen inspelen op de wensen van onze stakeholders, investeren we continu in de vernieuwing van onze producten en richten onze werkwijzen zo in dat we in de samenwerking met veel partijen de gewenste resultaten leveren. We zijn bezig met het voorbereiden en uitvoeren van grootschalige aanpassingen in het applicatielandschap van de Inkomensheffing. Dat doen we meerjarig en op een beheerste manier, zodat de processen van de Belastingdienst die we ondersteunen ongehinderd door kunnen draaien, maar tegelijkertijd worden vernieuwd. Dat vraagt veel van ons als IV-organisatie. Alle gewenste wijzigingen op het gebied van wet- en regelgeving, maar ook businessvernieuwing en modernisering van het applicatielandschap moeten tijdig en door de juiste partijen worden doorgevoerd.



Functie-eisen:


  • HBO / WO werk- en denkniveau

  • Minimaal 3 jaar ervaring met Systeemintegratietesten, testen van (web)services, testen van Front-ends

  • Ervaring binnen een hoog complexe ontwikkelomgeving (bij voorkeur grootschalige transactievewerking)

  • Tmap

  • Automatisering m.b.v. Playwright

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten