Yacht Freelance

Freelance Solution Architect (ZZP)

Geplaatst 9 jan. 2024
Project ID: 9147620
Plaats
Apeldoorn, Nederland
Uren
36 Uur/week
Periode
11 maanden
Start: 1 feb. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
73 - 93 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 16 jan. 2024 23:00

De Belastingdienst is op zoek naar een Solution Architect! Als Solution architect adviseer je de klant over de te kiezen oplossingsrichting en zorg je ervoor dat de klantvraag wordt vertaald naar een IV-aanbod. Met de businessanalist van CD Communicatie werk je samen aan de solutions zodat uiteindelijk de business- en IV aspecten van de opdrachten op elkaar zijn afgestemd. Wat we daarnaast van onze Solution architect vragen is een pragmatische benadering van eventuele ontwerp activiteiten. Je zult connectie moeten maken met de engineer en op momenten zal er structuur en helderheid op technisch vlak moeten worden geboden. Binnen IV ben je adviseur voor de product owner en heb je een control rol om ervoor te zorgen dat de IV-voortbrenging in het IV-team Communicatie verloopt conform de afspraken in de architectuur. Je komt terecht in het team Communicatie. Dit is een Scrumteam van 7 ontwikkelaars dat het intranet van de Belastingdienst in technische zin onderhoud en ontwikkelt. Daarnaast werk je mee in het project GRC (Governance Risk&Compliance). Dit project implementeert een/het GRC proces binnen de Belastingdienst. Binnen het GRC project vindt de selectie en implementatie van een softwarepakket dat dit GRC proces ondersteunt plaats.



Taakomschrijving

  • Impactanalyses opstellen voor impulsen, voor wat betreft Intranet.

  • Afstemmen/meeschrijven/regie voeren over globaal ontwerp en startarchitectuur trajecten. Het geheel afstemmen met business- en IT-architect.

  • Architectuurcontrol over lopende trajecten. Voortbrenging wordt uitgevoerd door onderaannemers, maar vanuit IBS Bedrijfsvoering moet worden gezorgd dat de totale keten blijft werken en dat de architectuur bij afwijkingen wordt afgestemd en bijgewerkt.

  • Op orde houden van de repository in BES, zorgen voor halfjaarlijkse updates van de TIME- en wendbaarheidswaarderingen en de updates die voor het programma overzicht en inzicht benodigd zijn.



Je stemt in eerste instantie goed af met de domeinarchitect(en) waar de betreffende solution zal worden gebruikt maar ook met andere collega-architecten in andere disciplines en ontwikkelteams. Je haalt actief informatie op, stemt deze met verschillende stakeholders af en weet deze om te zetten in een gedragen oplossing. Je kunt makkelijk schakelen met de verschillende disciplines binnen IT en weet doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe te werken. Het doen van specifieke opleidingen is vanzelfsprekend mogelijk. Architectuur zie jij als stuurinstrument voor het realiseren van bedrijfsdoelstellingen en je weet dat op overtuigende wijze uit te dragen. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve– en adviesvaardigheden.De Belastingdienst IV is een belangrijk organisatieonderdeel in het ondersteunen van de bedrijfsprocessen voor de hele organisatie. De Directie Informatievoorziening (IV) IBS Bedrijfsvoering is verantwoordelijk voor beheer, exploitatie en ontwikkeling van alle software systemen die gebruikt worden bij de ondersteuning van de administratieve bedrijfsvoering van de Belastingdienst. Onze klanten zijn onder andere de Shared Service Organisatie Personeel & Organisatie, Centrum Facilitaire Dienstverlening en Financieel & Managementinformatie. De systemen die we onderhouden en implementeren zijn veelal SAP systemen of ingekochte softwarepakketten. Binnen de IBS Bedrijfsvoering wordt in het volledige traject van idee tot en met uitfasering van een systeem meegedacht en meegewerkt. Binnen IBS BV is het team infra actief. Het team bestaat uit 14 SAP system engineers.



Functie-eisen

  • TOGAF Practitioner

  • Ervaring met WordPress en/of IBM WCM

  • Je hebt ruime aantoonbare en relevante werkervaring in een soortgelijke functie; Je hebt ruime en aantoonbare ervaring met het werken in een team, maar ook met opdrachtgevers en ontwerpers en architecten in de keten/bij de opdrachtgever.

  • Je hebt ervaring met Governance Risk&Compliance: Zowel op het niveau van bedrijfsprocessen als op het niveau van applicaties die dit proces ondersteunen.



Daarnaast wordt gewenst

  • Kennis van Agile/SAFE methode van werken

  • Ervaring met Governance, Risk&Control

  • Ervaring met opstellen Solution Architecturen

  • Ervaring met BIZZdesign Enterprise Studio of ArchiMate.

  • Moet binnen team kunnen meebewegen en waarnodig richting geven.

  • Pragmatisch en schuwt, wanneer nodig, het actief ontwerpen niet

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten