Yacht Freelance

Freelance Senior Redacteur/Bedrijfsjournalist (ZZP)

Geplaatst 22 jul. 2024
Project ID: 9162499
Plaats
Utrecht
Uren
36 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 jul. 2024 12:00
  • Belangrijk dat je voldoet aan alle harde eisen en zo goed mogelijk aan de wensen.

  • We ontvangen graag heldere motivatie en CV, beide in het Nederlands



Rijkswaterstaat

Storm op komst, hoogwater in de rivieren of juist aanhoudende droogte! Geen dag is hetzelfde bij onze corporate communicatieafdeling! Wat we doen? Met een vakkundig team maken we het mooie werk van Rijkswaterstaat zichtbaar. Dat doen we onder meer door reportages, achtergrondverhalen en nieuwsartikelen te maken voor onze corporate kanalen. Als senior redacteur ben je hier elke dag mee bezig. Nieuwsgierig geworden? Wij vertellen er graag meer over! 




Hoe jij bijdraagt in jouw rol

De ontwikkelingen binnen en over Rijkswaterstaat volg je op de voet. Je bekijkt onderwerpen vanuit verschillende invalshoeken en kiest de meest geschikte, passend bij de situatie. Je bent creatief en kunt onderwerpen zoals aanhoudende droogte of organisatieontwikkelingen moeiteloos vertalen naar pakkende formats en teksten. In deze veelzijdige functie ligt de focus vooral op interne bedrijfsjournalistiek, maar je spot ook de kansen voor een doorvertaling naar de corporate website en social media. Je werkt mee in de corporate redactie waar we kanaaloverstijgend kijken naar alle mooie onderwerpen die voorbij komen en waarin jij roulerend de eindredactierol vervult. 


Samen met je collega’s beheer je de mailbox van het intranet. Vanuit hier verdelen jullie het werk en stellen jullie een nieuwsplanning op. Je doet intakes en geeft advies. Je neemt interviews af, schrijft, redigeert en publiceert artikelen. Dat kunnen nieuwsberichten, achtergrond- of sfeerverhalen zijn, maar ook human interest-artikelen of teksten. Verder draag je bij aan de doorvertaling rond strategische onderwerpen en focuspunten, zoals de grote onderhoudsopgave. Bij alles wat je maakt houd je de medewerker in je achterhoofd. Hierbij denk je niet alleen aan goede teksten en beelden, maar ook aan stijl, begrijpelijkheid, eenduidigheid en bereik. Ook geef je samen met de collega’s van het team interne communicatie vorm aan de contentstrategie.



Dit is waar jij voldoening uit haalt

Natuurlijk heb jij een goede pen! Je zit bovenop de actualiteit en houdt van de dynamiek die dat met zich meebrengt. Werken onder druk is voor jou dan ook geen probleem. Je bent iemand die goed overzicht weet te houden en deadlines kan bewaken. Je vindt het leuk om veel samen te werken, af te stemmen, oplossingen te zoeken en om nieuwe dingen te proberen. Je bent een sparringpartner voor de andere bedrijfsjournalisten en communicatiecollega’s in het land. Je weet hoe je gebruikersstatistieken en onderzoek kunt inzetten om te evalueren. Als het nodig is, stuur je bij en pas je je aanpak aan. Je neemt initiatief, brengt vernieuwing en kijkt naar mogelijkheden om bestaande processen en producten te verbeteren.



Wat wij aan jou waarderen

Jij bent een stevige persoonlijkheid die voor overzicht zorgt, zelfstandig werkt en geen moeite heeft met het maken van keuzes en deze kan onderbouwen. Je hebt lef en doorzettingsvermogen en houdt van vernieuwen. Je denkt graag mee over de lange termijn, maar weet ook van aanpakken. Je bent nieuwsgierig, (politiek) sensitief en beschikt over goede adviesvaardigheden. Hierdoor weet je op natuurlijke wijze je omgeving te betrekken bij het werk, ga je makkelijk in gesprek en kun je anderen overtuigen om zo samen mooie resultaten te bereiken.



Piket en crisiscommunicatie

Rijkswaterstaat staat midden in de samenleving. Ons werk is 24/7 zichtbaar en voelbaar. Ook online. Je krijgt daarom een rol als online adviseur in onze piketorganisatie, waarvoor je aanvullend getraind wordt. Tijdens een crisissituatie adviseer je (binnen en buiten kantoortijden) wat er aan online communicatie nodig is.




Eisen

  • Je hebt een hbo- of wo- diploma op het gebied van communicatie, bij voorkeur gericht op journalistiek.

  • Je hebt minimaal twee jaar ervaring als bedrijfsjournalist en interne online communicatie en nieuwsvoorziening.

  • Je bent omgevings- en bestuurssensitief.

  • Ervaring in een grote complexe politiek-bestuurlijke is een must.

  • Je hebt ervaring met meerdere onderdelen in het adviesproces (diagnose en onderzoek, analyseren, adviseren, presenteren, evalueren en schriftelijk en mondeling rapporteren).

  • Je hebt affiniteit met meerdere onderdelen van het online werkveld, zoals usability, SEO, beeldcommunicatie, webonderzoek en webstatistieken.

  • Je bent positief overtuigend en kunt het belang van de eindgebruiker tegenover je klant verdedigen.

  • Je zorgt voor rust en overzicht en bent zelfstandig en besluitvaardig

  • Je ziet kansen en mogelijkheden en denkt creatief.

  • Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, pragmatisch, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer en verbindend.

  • Je bent 32 tot 36 uur beschikbaar voor in ieder geval 6 maanden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten