Yacht Freelance

Freelance Senior Ontwikkelaar Knooppunten (ZZP)

Geplaatst 18 mrt. 2024
Project ID: 9153163
Plaats
Rotterdam
Uren
36 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 28 mrt. 2024
Einde: 27 mrt. 2025
Tarief
0 - 82 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 19 mrt. 2024 12:00

Het programma Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) realiseert de ICT-producten (applicaties, gebruikerstoepassingen, interfaces, services) rondom de implementatie en het gebruik van de nieuwe Omgevingswet. Dankzij de Omgevingswet wordt het wettelijk kader voor burgers, ondernemers en overheden inzichtelijker en ontwikkeling en beheer van de leefomgeving beter beheersbaar (zie verder informatie op www.AandeslagmetdeOmgevingswet.nl). Het programma DSO wordt uitgevoerd binnen een SAFE AGILE-werkomgeving.


De Senior Ontwikkelaar Knooppunt maakt deel uit van het scrumteam Knooppunt. Het Knooppunt is de voorziening, waar alle (web)services van het DSO (Digitaal Stelsel Omgevingswet) worden aangeboden en afgenomen. Het is de plek, waar de technische aansluitingen van het DSO geregeld worden. Alle services voor het stelsel zijn toegankelijk via het Knooppunt en zijn zowel binnen (tussen functies onderling) als buiten (afnemen en aanbieden) het stelsel alleen via het Knooppunt te gebruiken. Het Knooppunt kent zelfbediening voor aanbieders van services/API's en voor afnemers is dat van services/API's gebaseerd op WSO2 API Manager, Store en Publisher. Daarnaast ontwikkelt het Knooppunt zelf verschillende API's.


Het Knooppunt is gebaseerd op het Standaard Platform dat in samenwerking met DICTU en het ministerie van Infrastructuur en Milieu ontwikkeld wordt. De Knooppuntrealisatie gebeurt via de scrummethodiek. Er wordt gewerkt in een multidisciplinair team dat in korte sprints met een vaste lengte van twee weken de producten oplevert. Per sprint wordt samen met de Product Owner een doel gesteld.De Senior Ontwikkelaar Knooppunt ontwikkelt de diverse Knooppuntcomponenten. Hij/zij bijdraagt aan de daily stand-up, sprintreview, sprintplanning en retrospective. Teeven werkt de Senior Ontwikkelaar Knooppunt samen met andere scrumteamleden en de Product Owner en levert de kandidaat een bijdrage aan daily stand-ups, sprintreviews, sprintplanningen en retrospectives.



Functie-eisen (duidelijk in CV naar voren laten komen)

  • Ervaring met integratie van gedistribueerde componenten en met ontwikkeling API's;

  • Ervaring met Docker en Kubernetes;

  • Ervaring in Agile SAFE-omgeving;

  • Ervaring met ontwikkelen REST-API's;

  • Expertise op gebied van security met name PKIo, authenticatie, autorisatie, en dan vooral OpenIDConnect, Oauth2 en JWT tokens (4 jaar);

  • Ervaring met Jira, SoapUI, Java, Ansible, Kubernetes, Helm, Docker, REST, SOAP, Spring Boot;

  • Relevante opleiding op hbo- of wo-niveau (informatica, informatiekunde);

  • Ervaring als Java-ontwikkelaar (4 jaar);

  • Expertise op gebied van security met name PKIo, authenticatie, autorisatie, en dan vooral OpenIDConnect, Oauth2 en JWT tokens (4 jaar)

  • Werkervaring met Kubernetes (Helm) (2 jaar).

  • Nederlands CV aanbieden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten