Yacht Freelance

Freelance Senior Milieu Inspecteur (ZZP)

Geplaatst 26 mrt. 2024
Project ID: 9153415
Plaats
Heerhugowaard, Hybride
Uren
24 Uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 jun. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 mrt. 2024 12:00

Jouw opdracht is het uitvoeren van toezicht op watervergunningen bij diverse bedrijven in het werkgebied van HHNK, dit is van Texel tot en met het Noordzeekanaal. Je voert dit toezicht uit in koppelverband met nieuwe collega's die nog beperkt ervaring hebben. Je bereidt het toezicht gezamenlijk voor en voert overleg met vergunningverlening of een omgevingsdienst als dat nodig is. Wij zijn tevreden als het toezicht is uitgevoerd en vastgelegd in ons zaaksysteem en de nieuwe collega's ervaring opdoen waardoor zij ook zelfstandig controles kunnen uitvoeren. 


Als senior milieu-inspecteur heb je een verantwoordelijke baan met veel autonomie. Je start vanuit je eigen woning. Je werkdagen zijn afwisselend want je werkt deels op basis van geplande projecten en deels op basis van meldingen en surveillance. Je voert de werkzaamheden meestal zelfstandig uit in samenspraak met andere handhavingspartners of collega's. In je werk krijg je te maken met diverse partijen. Dit kunnen andere overheden zijn, particulieren, agrarische bedrijven, MKB, maar ook grote multinationals. 



Onder jouw verantwoordelijkheden vallen:

  • Je houdt toezicht op de naleving van vergunningen, regelgeving en voorschriften op gebied van waterveiligheid en milieu- en waterkwaliteit. Je neemt indien nodig watermonsters;

  • Je rapporteert je bevindingen en stelt waarschuwingsbrieven en beschikkingen op

  • Je werkt mee aan de voorbereiding van projecten;

  •  Je adviseert de vergunningverlener bij vergunningaanvragen;

  • Je werkt actief mee aan verbetering van de taakuitoefening en de samenwerking met handhavingspartners, zoals omgevingsdiensten;

  • Je adviseert bij complexe handhavingszaken en projecten;

  • Je adviseert over beleidsontwikkeling en kwaliteitsborging;

  • Je schrijft mee aan handhavingsuitvoeringsplannen, jaarplannen en risicoanalyses;

  • Je voert toezicht en handhaving uit bij complexe bedrijven en rioolwaterzuiveringsinstallaties.



Functie-eisen

  • Je bent proactief, resultaat- en klantgericht. Je bouwt makkelijk relaties op en kan helder communiceren. Je bent flexibel en kan goed schakelen bij onverwachte gebeurtenissen. Ook als er weerstand is, weet jij je rust te bewaren en een geschikte aanpak te kiezen. Je kunt goed je prioriteiten stellen om je doelen te bereiken. Je beschikt over bestuurlijke sensitiviteit. Je bent in staat een sterke inhoudelijke bijdrage te leveren aan vraagstukken op gebied van toezicht en handhaving.

  • Je beschikt aantoonbaar over handhavingservaring op HBO/HBO+ werk- en denkniveau en bent in het bezit van een rijbewijs B. Je hebt de HAMIL Water of een vergelijkbare opleiding op milieugebied gevolgd.

  • Je hebt ruime ervaring met toezicht binnen de waterschappen en vaktechnische kennis van handhaving in wet- en regelgeving in relatie tot waterbeheer. Je beschikt over actuele kennis van milieu, chemie, gedragingen en toxiciteit van stoffen in water. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten