Yacht Freelance

Freelance Senior Jurist Vergunningverlening Horeca en Evenementen (ZZP)

Geplaatst 2 aug. 2024
Project ID: 9163316
Plaats
Amsterdam, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 2 sep. 2024
Einde: 1 sep. 2025
Tarief
70 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 8 aug. 2024 12:00

In deze functie werk je in een divers team waarin je samen met je collega's zorgt dat aanvragen tijdig en correct worden afgerond. Je bespreekt indien nodig dossiers inhoudelijk met je collega's en bent als senior een vraagbaak en sparringpartner binnen het team. Samen met andere senioren ben je actief betrokken bij nieuwe ontwikkelingen zoals regelgeving en gemeentelijk beleid en zorg je ervoor dat deze worden geïmplementeerd binnen het team.


Als Senior Vergunningverlener Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voer je de regie over evenementen- en horecavergunningen, variërend van buurtbarbecues tot dansfeesten. Je toetst de aanvragen aan relevante wet- en regelgeving en stuurt op een vlotte afhandeling. Je bent het eerste aanspreekpunt en eindverantwoordelijk voor aanvragers en betrokken partijen. Hierbij werk je nauw samen met politie, brandweer, organisatoren, burgers en omwonenden. Je bereidt vergunningen voor en evalueert evenementen na afloop, waarbij je een projectmatige aanpak hanteert.



  • Als jurist vergunningen heb je een veelzijdige en uitdagende rol waarin je een sleutelpositie vervult binnen het vergunningenproces. Hier zijn jouw belangrijkste werkzaamheden:

  • Je adviseert de gebiedsteams, het bestuur en de gemeentelijke politiek over vergunningen en relevante regelgeving. Jouw expertise zorgt ervoor dat beleidsmakers goed geïnformeerd beslissingen kunnen nemen.

  • Je begeleidt vergunningsaanvragers bij hun aanvragen. Je informeert burgers en ondernemers over de procedures en helpt hen om hun aanvragen correct en volledig in te dienen.

  • Je toetst complexe horeca- en evenementenaanvragen aan de geldende wet- en regelgeving.

  • Je zorgt ervoor dat aanvragen binnen de gestelde termijnen worden vergund of geweigerd. Je houdt het overzicht en coördineert de afhandeling, waarbij je er ook voor zorgt dat je collega's de juiste processtappen uitvoeren.

  • Je vult systemen in, heft leges en neemt aanvragen direct in behandeling. Je zorgt ervoor dat alles binnen de termijn wordt afgehandeld en leidt tot een snelle besluitvorming.

  • Je verzorgt de voorbesprekingen en eindevaluaties met organisatoren van evenementen en andere betrokken partijen. Dit helpt om duidelijke afspraken te maken en verbeterpunten te identificeren.

  • Je coördineert en verzorgt het gehele vergunningverleningsproces. Dit omvat de interactie tussen verschillende partijen, zoals politie, brandweer, organisatoren en omwonenden, om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

  • Bij zienswijzen en bezwaarzaken leg je helder uit waarom bepaalde besluiten zijn genomen. Je zorgt ervoor dat alle partijen begrijpen welke overwegingen en wetgeving ten grondslag liggen aan de beslissingen.


Functie-eisen (duidelijk naar voren laten komen in je CV en/of motivatie)

  • Onze kandidaat beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau en brengt daarmee een solide basis en strategisch inzicht mee.

  • Met minstens 1 tot 2 jaar ervaring in het behandelen van complexe horeca- en evenementenaanvragen, heeft deze professional al de nodige praktijkkennis en expertise opgebouwd om meteen aan de slag te gaan.

  • Hoewel geen harde eis, heeft onze kandidaat bij voorkeur een afgeronde hbo-opleiding in Juridische Dienstverlening, Rechten of een vergelijkbare richting. Dit garandeert een diepgaande juridische kennis die van pas komt in elke situatie.

  • Daarnaast heeft onze kandidaat ruime ervaring in het werken met en toepassen van regelgeving. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat ze moeiteloos binnen de kaders van wet- en regelgeving kunnen opereren.

  • Ervaring met de wet Bibob

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten