Yacht Freelance

Freelance Senior Jurist Bezwaar & Beroep VTH Almere (ZZP)

Geplaatst 11 dec. 2023
Project ID: 9145877
Plaats
Almere
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 jan. 2024
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
0 - 6.5 €/maand
Uiterste voorsteldatum: 18 dec. 2023 01:00

Voor de gemeente Almere zoeken wij een Senior jurist bezwaar en beroep VTH, ben jij de jurist die wij zoeken?



Als senior juridisch adviseur behandel je bezwaar-en beroepschriften met grote maatschappelijke impact. Je bent verantwoordelijk voor het zorgvuldig en tijdig afhandelen van de meer complexe juridische vraagstukken. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor het specifieke domein Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH)/omgevingsrecht en ben je mentor en coach voor de overige adviseurs binnen het team. Wij zijn in eerste instantie op zoek naar een jurist met gedegen kennis van vraagstukken op het gebied van het omgevingsrecht, de algemene plaatselijke verordening en bijzondere wetgeving (vergunningverlening en handhaving); het algemeen bestuursrecht is jouw domein. Ook de gemeentewet speelt een rol bij bijvoorbeeld de openbare orde en veiligheid (denk aan Opiumwet zaken en huisverboden)



Als senior adviseur juridische zaken ben je een belangrijke spin in het web binnen het team. Je werkt resultaatgericht en bent samen met jouw collega’s verantwoordelijk voor de kwaliteiten van de advisering van het hele team. Je vindt het leuk om aan de kwaliteit te bouwen en ook de samenwerking met de vakafdelingen te optimaliseren. Binnen het team wordt gewerkt met “de informele aanpak”; dat betekent dat we de kans willen benutten om in een telefonisch gesprek met de cliënt de situatie op te lossen binnen de daarvoor gegeven juridische kaders. We geloven dat contact met onze cliënten/ burgers bijdraagt aan een betrouwbare en geloofwaardige overheid. Respectvol kunnen omgaan met de cliënt staat bij jou centraal. In de praktijk betekent dit dat jij als senior juridisch adviseur je in verschillende posities moet kunnen verplaatsen, betrokkenheid toont en in staat bent te overtuigen. Je schakelt gemakkelijk wanneer een gekozen aanpak niet leidt tot het gewenste resultaat en bent in staat verschillende gedragsstijlen te hanteren.


Taakomschrijving:

  • Je gaat zelfstandig aan de slag met bezwaardossiers;

  • Je vervult daarbij de rol van secretaris van de bezwaarschriftencommissie;

  • Je adviseert bestuur, directie, afdelingsmanagers en medewerkers over procedures, strategie en juridische vraagstukken.

  • Je voert namens het college de procedures in bezwaar en in (hoger) beroep.

  • Je verzamelt informatie en schrijft zelf adviezen over complexe bezwaarzaken;;

  • Je bent verantwoordelijk voor je eigen dossiers en de bewaking van de beslistermijnen,.

  • Je doet voorstellen tot procesverbetering en signaleert tijdig structureel (nieuw) ontwikkelingen met betrekking tot gemiddeld zeer complexe vraagstukken op het vakgebied.

  • Je verzorgt kennisoverdracht aan collega’s o.a. in juridisch vak overleg en eventuele opleidingen.



Functie-eisen:

  • Een voltooide WO-opleiding Nederlands Recht en ruime ervaring in genoemde werkzaamheden op het vakgebied van VTH en openbare orde en veiligheid en het daaraan gerelateerde bezwaar en (hoger) beroep. Ook bijvoorbeeld (andere) politiek gevoelige zaken, zoals zaken op het gebied van de Wet Open Overheid, horen erbij.

  • Je hebt kennis van de diverse vakgebieden en de relevante wet- en regelgeving zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging.

  • Je hebt ruime ervaring (minimaal 5 jaar) met het adviseren op meerdere aandachtsgebieden en met een grote complexiteit en specialistisch karakter.

  • Je beschikt over de vaardigheid om snel tot de kern van het vraagstuk te komen en daarop strategisch te adviseren.

  • Je houdt jezelf op de hoogte van actuele ontwikkelingen zoals het bijhouden van jurisprudentie.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten