Yacht Freelance

Freelance Senior Juridisch Adviseur (ZZP)

Geplaatst 19 mrt. 2024
Project ID: 9153272
Plaats
Zoetermeer, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
9 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 1 jan. 2025
Tarief
0 - 80 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 22 mrt. 2024 12:00

Jouw focus als jurist van onze afdeling in het cluster proces ligt op het behandelen van bezwaren en beroepen naar aanleiding van besluiten van de RDW. De afdeling JBZ beslist op bezwaren die veelal tegen weigeringsbesluiten zijn ingediend. De RDW kent geen adviescommissie en je doet als jurist zelf de hoorzittingen met bezwaarden.


Er zijn verschillende soorten zaken. In ons cluster proces komen procedures met diverse achtergronden aan bod, bijvoorbeeld over de tenaamstelling en kentekening van voertuigen, registraties in het kentekenregister (over de kentekenhouder tot emissies), maar ook over identiteitsvraagstukken van voertuigen en rijbewijzen, over toezicht op erkenninghouders als ook de typegoedkeuring van voertuigen en voertuigonderdelen voor de Europese markt. Wegens een toename van het aantal zaken, een achterstand in het verwerken groot aantal (specifieke) bezwaarzaken en de langdurige arbeidsongeschiktheid van een collega zoeken wij een kundig jurist die ons tot in ieder geval januari 2025 kan helpen met het afdoen van de bezwaren en waar nodig bijstaan in beroepsprocedures.



Wat ga je doen

-Je organiseert zelf de – veelal telefonische –hoorzittingen om al de bezwaarmakers hun bezwaren te laten toelichten.

-Jij neemt hen mee in je schriftelijke beslissingen. Vraagstukken leg voor aan je ervaren juridische collega’s. Zij geven jou alle ruimte om mee te denken over de juiste oplossing. Ook bespreek je inhoudelijke zaken met collega’s van je eigen en die van de afdeling waar het primair besluit werd genomen.

-Heb je meer ervaring in beroepszaken en voldoende ervaring opgedaan in de RDW zaken? Dan kan het zijn dat je ook zittingen voert de rechtbank om beroepszaken tot een goed einde te brengen. Zo bieden we je graag de mogelijkheden om onder goede begeleiding te groeien in je vak. We nodigen uitdrukkelijk juristen uit die eerder voor RDW bezwaar en beroepszaken hebben gevoerd.

De afdeling Juridische en Bestuurlijke Zaken heeft een cluster proces met teams in Zoetermeer en Veendam. Jij gaat, afhankelijk van je voorkeur/woonplaats aan de slag in een van beide teams. In het cluster proces kennen we korte lijnen waar iedereen voor elkaar klaar staat. We werken op twee kantoordagen (verplicht) op kantoor, de overige vanuit huis. Ook kan je bij hoge uitzondering, indien de persoonlijke omstandigheden dat vragen, vanuit huis werken.



Functie-eisen

  • Je hebt minimaal een hbo-diploma Nederlands recht.

  • met minimaal 5 jaar relevante ervaring in bezwaarzaken;

  • Het is een pré als je ervaring hebt in het afdoen van beroepsprocedures.

  • CV in het Nederlands + motivatie

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten