Yacht Freelance

Freelance Senior Juridisch Adviseur (ZZP)

Geplaatst 16 jan. 2024
Project ID: 9147498
Plaats
Lelystad
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 1 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 jan. 2024 23:00

Binnen deze opdracht ben je verantwoordelijk voor de (strategische) juridische advisering aan het onafhankelijke Programmabureau Samen Lelystad Oost.


Samen Lelystad Oost is een Programmabureau - waar meerdere programma’s onder vallen - dat zich richt op het versterken van de Zuiderzeewijk, Atolwijk, Boswijk en Waterwijk in Lelystad.

Het is van belang dat je gedegen kennis hebt van verschillende rechtsgebieden (zowel publiek-, privaat- en Europees rechtelijk) en dat je snel kan schakelen tussen de diverse regelgevingen. Bij de advisering wordt van jou verwacht dat je rekening houdt met strategische en bestuurlijke belangen en dat je ongeacht de adviesvraag een gedegen juridische, maar vooral ook praktisch uitvoerbaar advies geeft. Tot slot is het belangrijk dat je houdt van pionieren en dat je snel kunt acteren in een dynamische omgeving.



De opdracht kent onder andere de volgende verantwoordelijkheden:

- Het adviseren van de verschillende programma's binnen het Programmabureau Samen Lelystad Oost op diverse rechtsgebieden.

- Fungeren als vraagbaak en sparringpartner voor de programmamanagers vallend onder Samen Lelystad Oost.

- Hebben van een helicopterview bij de uitvoering van de werkzaamheden en het strategisch meedenken.



Functie-eisen

  • Afgeronde WO opleiding Rechten;

  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke senior functie binnen de overheid of indien de werkervaring niet opgedaan is binnen de overheid is kennis en ervaring met het werken met een gemeentelijke organisatie vereist;

  • Gedegen kennis van en ervaring met de Gemeentewet, algemeen publiekrecht, met name de Algemene wet bestuursrecht en de Wet gemeenschappelijke regelingen;

  • Europees recht, waaronder het aanbestedingsrecht, de Wet markt en Overheid en Staatssteun;

  • Privaatrecht, met name verbintenissenrecht en ondernemingsrecht;

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten