Yacht Freelance

Freelance Senior Inkoopadviseur ICT (ZZP)

Geplaatst 5 jul. 2024
Project ID: 9161535
Plaats
Den Haag, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
8 maanden
Start: 1 aug. 2024
Einde: 31 mrt. 2025
Tarief
100 - 115 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 11 jul. 2024 12:00

Jaarlijks huurt de Rijksoverheid een groot aantal flexibele ICT-krachten in. Voor extra capaciteit tijdens veranderopgaves of ter ondersteuning van de huidige bezetting. Die extra capaciteit op ICT-gebied kan op allerlei fronten nodig zijn. Bijvoorbeeld voor de ontwikkeling en vernieuwing van het ICT-landschap. Je levert vanuit jouw expertise een belangrijke bijdrage aan de Europese aanbestedingen die hiervoor nodig zijn. Niet alleen voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, maar rijksbreed. Het gaat om omvangrijke aanbestedingen waar soms bedragen mee gemoeid zijn van meer dan € 100 miljoen.


In jouw rol van senior inkoper ICT-professionals voer jij Europese aanbestedingen voor de gehele Rijksoverheid voor de categorie ICT-professionals (voorheen de categorie ICT-inhuur).Tevreden klanten, daar gaan we voor. Je hebt een goed oog voor kwaliteit en borging daarvan is een van je prioriteiten. Marktontwikkelingen volg je op de voet zodat jouw product- en marktkennis up-todate blijft. Ook werk je aan je eigen ontwikkeling, bijvoorbeeld via ons interne opleidingsprogramma waar je ervaringen en tips uitwisselt met collega’s en samen nieuwe beoordelingsmethodieken opzet.


Als senior inkoper lever je een belangrijke bijdrage aan de categorie, het realiseren van Rijksdoelstellingen (bijv. Inkopen met Impact) en lever je expertise voor Europese aanbestedingen. Deze aanbestedingen worden door het IUC EZK uitgevoerd voor alle ministeries. Je neemt, in de rol van senior inkoper/projectleider, het voortouw in de Europese aanbestedingen Hiervoor onderhoud je nauwe contacten met de verschillende deelnemers, leveranciers, de markt. Dit vraagt om een (zeer) goede ICT aanbestedingservaring, kennis en kunde. Vooral op concurrentiegerichte dialoog.



Natuurlijk doe je het niet alleen! Je werkt nauw samen in een multidisciplinair team bestaande uit een marktanalist, adviseur duurzaamheid, categorieondersteuner en 4 contractmanagers.


Voor deze rol zijn wij op zoek naar een kandidaat die:


  • Tenminste 5 jaar aantoonbare ervaring met het zelfstandig leiden en uitvoeren van complexe interdepartementale en/of multidisciplinaire Europese aanbestedingstrajecten.

  • Aantoonbare ervaring met het opereren in een (politiek-) bestuurlijke omgeving.

  • Beschikt over WO werk- en denkniveau

  • Aantoonbare ervaring met het leiden van bijeenkomsten en kennis en ervaring op het gebied van inkopen.

  • Beschikt over een Inkoopopleiding RIO gevorderd, NEVI 2 of vergelijkbaar. Mag ook door aantoonbare praktijkervaring.

  • Kennis van inhuur en ervaring met de inkoop en het Europees aanbesteden van ICT is een pré.

  • Aantoonbare kennis van verschillende klantorganisaties

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten