Yacht Freelance

Freelance Senior Financieel Adviseur (ZZP)

Geplaatst 19 jul. 2024
Project ID: 9162445
Plaats
Gendringen, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 5 aug. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 jul. 2024 12:00
  • Graag ontvangen we een CV waaruit duidelijk blijkt dat je in ieder geval aan de harde eisen voldoet. Laat dit ook duidelijk naar voren komen in je motivatiebrief.

  • CV en motivatie in het Nederlands



Ben je een veelzijdige financiële expert die houdt van het aanpakken van ingewikkelde financiële vraagstukken? Zoek je een uitdagende rol als senior adviseur? Dan is deze functie perfect voor jou! In Oude IJsselstreek werk je binnen de eenheid Bedrijfsvoering in een klein team Financiën, waardoor je werk afwisselend en betekenisvol is.

We benutten jouw expertise om advies te geven over diverse projecten en budgetten. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van producten uit de planning- en controlcyclus en geeft proactief advies aan budgethouders over financieel-economische kwesties en ontwikkelingen op verschillende beleidsterreinen. Je werkt nauw samen met andere financiële adviseurs en de adviseurs van de vakafdelingen, en fungeert als professionele sparringpartner die goed op de hoogte is van de relevante zaken binnen je aandachtsgebieden. Bij je adviezen houd je rekening met politiek-bestuurlijke vraagstukken, financiële beleidskaders, de haalbaarheid van beleidsontwikkelingen, financiële risico’s en hun impact op de gemeente. Je signaleert trends en risico’s en adviseert over de benodigde financiële beleidskaders en informatievoorziening. Daarnaast geef je advies over de kwaliteit van financiële besluitvorming en de uitvoering van de begroting, en draag je actief bij aan de ontwikkeling van het team financieel adviseurs door mee te denken over hun rol binnen de gemeente.

Je werkdag begint in het gemeentehuis in Gendringen of vanuit je thuiswerkplek, afhankelijk van je agenda, aangezien we hybride werken. Op maandagochtend neem je deel aan het overleg met een wethouder over de jeugdbudgetten voor het komende jaar. Op dinsdag bespreken we tijdens het teamoverleg de planning en hoe we elkaar kunnen ondersteunen. Vervolgens bespreek je de status van de budgetten met een eenheidsmanager of projectleider. In de middag neem je deel aan een scrumsessie om input te leveren voor de begroting van het Sociaal Domein en aan het eind van de dag stel je een financiële paragraaf op voor een collegevoorstel over een begroting van een gemeenschappelijke regeling. De onderwerpen variëren, waardoor geen dag hetzelfde is!



De opdracht is tot einde jaar, met optie tot verlenging - tot vaste aanstelling is gevonden.



Eisen:


  • Je beschikt over een afgeronde Hbo-opleiding in financiën of bedrijfseconomie.

  • Je hebt bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie bij een gemeente of (semi) overheid.

  • Je hebt affiniteit met adviseren op het gebied van het Sociaal Domein.

  • Je bent een stevige en kritische gesprekspartner voor het management, directie en bestuur bij financiële vraagstukken.

  • Je bent bestuurlijk sensitief en je kunt makkelijk schakelen tussen meerdere beleidsterreinen.

  • Je werkt graag zelfstandig, maar bent ook een teamspeler.

  • Je bent innovatief ten aanzien van de verbetering van de financiële producten en rapportages.

Ben je enthousiast en herken je jezelf in (de meeste) van bovenstaande punten? Reageer dan zsm op deze rol!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten