Yacht Freelance

Freelance Senior Controller Openbare Ruimte (ZZP)

Geplaatst 26 jul. 2024
Project ID: 9162867
Plaats
Amsterdam
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 28 aug. 2024
Einde: 28 feb. 2025
Tarief
90 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 2 aug. 2024 12:00

Voor deze opdracht zoeken wij een Senior controller Openbare ruimte die breed inzetbaar is binnen control voor het beleids- en begrotingsprogramma Openbare ruimte, water, groen en vervoer.


Een programma rondom de keten openbare ruimte. De volgende onderdelen vormen tezamen dit programma: Verkeer, vervoer en waterstaat, Riool en drinkwater, Afval en grondstoffen, Onderhoud openbare ruimte en reiniging, Groen en dierenwelzijn.


De Senior controller krijgt te maken met diverse complexe voorstellen voor het bestuur, waarbij hij/zij met gemak de hoofd- en bijzaken scheidt en de juiste informatie en cijfers naar boven haalt. Als geen ander weet hij/zij die informatie vervolgens kort, bondig en helder over te brengen aan de juiste partijen. Hierbij is een proactieve en gestructureerde houding van belang: de controller brengt tijdig de juiste informatie over en zijn/haar adviezen komen dan ook zelden als een verrassing. Hij/zij is bovendien een verbinder die met uiteenlopende doelgroepen kan werken op verschillende niveaus.

Een uitdagende positie voor een ambitieuze controller; een controller die stevig en scherp op de inhoud is, maar ook kan meedenken en meebewegen met de business. Als controller en business partner heb je een belangrijke rol. Je adviseert het bestuur en management onder meer op gebied van de producten in de P&C cyclus, risico’s, resultaten (output/outcome), capaciteitsinzet, business cases en plannen van aanpak voor programma’s en projecten, hierbij betrek je ook het perspectief van Amsterdam als geheel.


Als controller ben je ook de spin in het web voor het overzicht en signaleren van brede control vraagstukken. Denk hierbij o.a. aan juridische zaken, procesbeheersing en risicomanagement in brede zin. 


Voor deze functie Senior controller Openbare ruimte beschik je over:

· Een universitair diploma, bij voorkeur in een economische of financiële richting

· Een postuniversitaire opleiding controller of BoFEB is een pré;

· Ruime (werk)ervaring op het terrein van (overheids)financiën, de planning-en-control cyclus en verantwoording in een dynamische omgeving. Met ervaring als controller in het publieke domein/ non-profit en werkzaam te zijn (geweest) bij top-20 gemeenten met de meeste inwoners. Deze functie is nadrukkelijk breder dan het vakgebied van financial control;

· Een groot analytisch en cijfermatig inzicht, helikopter view en actie- en resultaatgerichte instelling.

· Ruime (werk)ervaring op het terrein van (overheids)financiën, de planning-en-control cyclus en verantwoording in een dynamische omgeving.

· Aantoonbare ervaring op dynamische werkplekken.


Aan competenties breng je mee:

· Omgevingsbewustzijn: Laat blijken goed geïnformeerd te zijn over vakinhoudelijke, organisatorische, maatschappelijke, politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren en weet deze effectief te benutten voor de eigen functie of organisatie.

· Samenwerken: Levert een constructieve bijdrage aan een gezamenlijk resultaat, in het bijzonder aan de sfeer en de relaties binnen de groep of het team.

· Relatiebeheer: Bouwt persoonlijke relaties op met klanten en andere contactpersonen, onderhoudt en benut ze.

· Initiatief: Onderneemt zelfstandig actie. Signaleert kansen en zet deze om in verbeterings- en vernieuwingsacties, die bijdragen aan betere organisatieprestaties.

· Resultaatgerichtheid: Concrete doelen als uitgangspunt nemen voor het eigen gedrag en hieraan vasthouden totdat het doel bereikt is.

· Overtuigingskracht: Oefent, op basis van persoonlijk overwicht, invloed uit op mensen en situaties, gericht op acceptatie en het overwinnen van weerstanden. Communiceert ideeën duidelijk en stellig. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten