Yacht Freelance

Freelance Senior Contractmanager Guisweg (ZZP)

Geplaatst 29 jul. 2024
Project ID: 9162940
Plaats
Zaandam
Uren
24 Uur/week
Periode
2 jaren , 10 maanden
Start: 1 okt. 2024
Einde: 31 jul. 2027
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 sep. 2024 12:00

Algemene projectbeschrijving

Het project Guisweg heeft een lange voorgeschiedenis en is een samenwerking tussen zes projectpartners. In 2018 is draagvlak gevonden om de grote knelpunten rondom de Guisweg gezamenlijk aan te pakken. In 2019 is een planstudie gestart die in 2023 heeft geleid tot een vastgesteld voorkeursalternatief.


De hoofddoelstelling van het project is het oplossen van het verkeersveiligheidsprobleem rondom de spoorwegovergang bij de Guisweg, het verbeteren van de bereikbaarheid van het gebied en het station voor auto en fiets, en het mogelijk maken van hoogfrequent spoor in de toekomst.


Het project bevindt zich in een complexe stedelijke omgeving met weinig ruimte voor een goede inpassing. Er worden aanpassingen gemaakt aan het spoor, rijkswegen (A8), lokale wegen en watergangen. De verkeerssituatie ligt gevoelig bij direct aanwonenden, ondernemers en de politiek, en straalt direct af op de verantwoordelijk wethouder van Zaanstad.


De projectpartners hebben gezamenlijk een ambtelijk opdrachtgever (AOG) aangesteld vanuit de VRA, die samen met de gemeente en ProRail een projectorganisatie volgens het IPM-model heeft ingericht. Het kasbeheer wordt namens de partners door VRA uitgevoerd. De projectorganisatie werkt in opdracht van de AOG voor alle projectpartners. Tijdens de planuitwerkingsfase verzorgt de gemeente primair de invulling en het faciliteren van de projectorganisatie, terwijl de projectpartners, specifiek ProRail, kennis en kunde binnen de projectorganisatie leveren. In aanloop naar de realisatiefase wordt de inrichting van de organisatie opnieuw door de partijen beschouwd.


De organisatie

Zaanstad biedt volop mooi werk. Onze stad blijft groeien en zal in 2040 zijn uitgegroeid tot een stad met ruim 200.000 inwoners. Dit betekent dat er flink gebouwd moet worden. De groei van de stad heeft een grote impact op de benodigde infrastructuur en de inrichting van de openbare ruimte, zodat de stad aantrekkelijk en bereikbaar blijft. Jij levert hieraan een bijdrage. Bij Zaanstad doe je echt werk dat ertoe doet. Jij helpt mee aan de groei van de stad en zorgt ervoor dat onze stad mooier en aantrekkelijker wordt.


De functie

Als Senior Contractmanager binnen het IPM-team Guisweg ben je verantwoordelijk voor de inkoop en het contractbeheer van alle overeenkomsten die ten behoeve van het project worden afgesloten. Je verzorgt de (strategische) voorbereiding van het contractmanagement in aanloop naar besluitvorming en de realisatiefase. Dit omvat onder meer het opstellen van een gedragen inkoopstrategie, de coördinatie van op te stellen contractstukken en het organiseren en begeleiden van het toetsproces voor de vaststelling van de aanbestedingsdossiers.


Samen met andere rolhouders binnen het IPM (technisch manager, contractmanager, omgevingsmanager, manager conditionering, manager projectbeheersing) ben je eindverantwoordelijk voor het projectresultaat. Jullie voeren het project doelgericht en succesvol uit in goede samenspraak met elkaar, de onafhankelijk opdrachtgever, het faciliteren en waarborgen van de kwaliteit van het projectteam met de opdrachtgever van Zaanstad, de partners en de omgeving. Dit vraagt om een intensieve samenwerking met de andere IPM-leden waarbij je vanuit kennis en ervaring input en positieve feedback kunt geven aan de andere IPM-rolhouders en als sparringpartner voor hen optreedt.


De Senior Contractmanager beschikt over goede communicatieve vaardigheden, is flexibel, hands-on wanneer nodig, en kan snel schakelen binnen de verschillende contractuele disciplines. Als senior heb je ook kennis van de andere IPM-rollen. Je dient in staat te zijn een goed netwerk op te bouwen, te onderhouden en uit te breiden. Momenteel wordt een Assistent Contract Manager geworven ter ondersteuning voor 14 tot 16 uur per week.


De functie van Senior Contractmanager behelst in eerste instantie de planuitwerkingsfase tot aan het realisatiebesluit. Op basis van de gekozen inkoopstrategie en bijbehorende organisatie zal het contractmanagement voor de realisatiefase worden vormgegeven.


Functie-eisen

  • Minimaal HBO/WO werk- en denkniveau en een HBO/WO diploma in een technische of juridische richting, aangevuld met relevante cursussen.

  • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring (in de afgelopen 8 jaar) als contractmanager in een IPM-team van complexe civieltechnische en/of infrastructurele projecten (>50 miljoen) dat middels de Integraal Project Management systematiek wordt aangestuurd.

  • Aantoonbare ervaring (opgedaan in de laatste 10 jaar) als senior contractmanager bij civieltechnische en/of infrastructurele projecten met de voorbereidingsfase van een dienstencontract en een contract middels de UAV-GC, waarbij sprake was van samenwerking met meerdere publieke partners, waaronder ten minste ProRail en een gemeente.

  • Aantoonbare kennis van inkoop en de wet- en regelgeving rond Europese aanbestedingen op basis van opleiding of werkervaring.

  • Aantoonbare kennis van en ervaring met relevante contractmodellen zoals D&C-, prestatie- en ingenieursdienstencontracten.

  • Ervaring met en kennis van systeemgerichte contractbeheersing en relevante informatiesystemen zoals Relatics.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten