Yacht Freelance

Freelance Senior Concern inkoper (ZZP)

Geplaatst 7 aug. 2024
Project ID: 9163573
Plaats
Helmond, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
9 maanden
Start: 1 sep. 2024
Einde: 31 mei 2025
Tarief
75 - 95 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 28 aug. 2024 12:00

Het team inkoop is een professioneel en volwaardig inkoopteam, met inkopers 2.0. Inkopers nieuwe stijl; vertrouwde business partners die inhoudelijk kunnen schakelen met de organisatie en tegelijkertijd kennis hebben van zaken op gebied van inkoop & aanbestedingen. Inkopers die inkoop betekenis geven. Het is een enthousiast team dat zich met veel ambitie inzet voor hun collega’s van de gemeentelijke organisatie en voor haar leveranciers. In de aanbestedingen spelen complexe maatschappelijke vraagstukken een belangrijke rol, van klimaat en milieu tot diversiteit en inclusie. Dit vraagt ook iets van jou als inkoper: Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen is dan ook onderdeel van je dagelijks werk.



De uitdaging:


Als Senior Concern Inkoper bij de Gemeente Helmond richt jij je op de zwaardere en strategische inkooptrajecten. Je bent de adviseur van bestuur, directie en afdelingsmanagers op het gebied van inkoop en begeleidt deze trajecten als projectleider. Tevens ben je 1e aanspreekpunt voor een aantal vakafdelingen en daarin verantwoordelijk voor het opstellen van een inkoopplan, de bijbehorende jaarplanning en sturing hierop. Naast contact binnen Helmond heb je ook een bijdrage aan het initiëren en onderhouden van relaties met de contactpersonen van (regio)gemeenten en andere aanbestedende diensten. Je levert een proactieve bijdrage aan de doorontwikkeling van het team. Je coacht en ondersteunt de collega’s om de inkoopvaardigheden te vergroten. Er zijn binnen het team verschillende aandachtsgebieden, afhankelijk van je ervaring en interesse kan je bijvoorbeeld worden ingezet op het aanbesteden van werken, leveringen/diensten, ICT of op aanbestedingen ten behoeve van het sociaal domein. Waarbij ook aandacht is voor flexibele inzet in het team.




Je hebt onder andere de volgende taken:


• Je hebt regie op inkooptrajecten;

• Je stelt een inkoopplanning op en stuurt hierop;

• Je onderhoudt en bouwt contacten intern en extern;

• Je signaleert, volgt en evolueert ontwikkelingen;

• Je bent inkoper én contractmanager in het cyclisch inkoopproces;

• Je bent de ambassadeur van het inkoopvak en draagt dit op overtuigende wijze uit.

De ideale kandidaat is iemand met zeer ruime ervaring als inkoper. Kent de diverse vormen van aanbestedingen en is de projectleider die deze trajecten van begin tot eind regisseert. Heeft ervaring met het begeleiden van complexe en strategische (Europese) aanbestedingstrajecten. Je hebt een goed business instinct en bent in staat goed te luisteren naar de diverse inkoopvragen. Jouw kennis en ervaring deel je graag binnen je team en met de verdere organisatie.

Je kent de gemeentelijke overheid en de Aanbestedingswet. Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen binnen je vakgebied en weet dit over te dragen. Je hebt kennis van het beleid, de werk- en besluitvormingsstructuur en de rol van inkoop voor bestuurlijke belangen van de gemeente.




Daarnaast beschik je over:


• WO werk- en denkniveau;

• Afgeronde Nevi-1 en een pré is Nevi-2 (of vergelijkbaar);

• Een gezonde dosis nieuwsgierigheid en wacht je niet af, maar neem je graag het initiatief;

• Verbindende vaardigheden, jij bent in staat om een relatie op te bouwen met anderen.

• Daadkracht, en ben je resultaatgericht.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten