Yacht Freelance

Freelance Senior Beleidsmedewerker Wonen (ZZP)

Geplaatst 7 dec. 2023
Project ID: 9145574
Plaats
Hoornaar
Uren
32 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 6 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 14 dec. 2023 01:00

Je zet je graag in voor het realiseren van huisvesting. Als beleidsadviseur wonen maak je deel uit van het team Wonen en Duurzaamheid. Binnen dit team wordt gewerkt aan de thema’s duurzaamheid, wonen, archeologie, afval en circulariteit en grondzaken. Samen met de andere beleidsadviseur Wonen ben je verantwoordelijk voor het beleid op jouw vakgebied. 



Dit ga je doen: 


Je bent adviseur op het gebied van wonen, zowel voor de collega’s als voor het bestuur. Je geeft inhoudelijk advies bij woningbouwinitiatieven. Je bent alert op ontwikkelingen op het brede terrein van wonen en beoordeelt de lokale consequenties hiervan. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de woonvisie / volkshuisvestingsprogramma van de gemeente en het uitvoeringsprogramma. Samen met je collega geef je vorm aan de prestatieafspraken met corporaties en huurdersorganisaties en zorg je voor de uitvoering daarvan. Vanzelfsprekend ben je adviseur van het college en de raad.

Zelfstandig de beleidstaken op het gebied van wonen kan opvangen, zoals:


  • Opstellen woonvisie en uitvoeringsprogramma

  • Begeleiden/coachen nieuwe medewerker in het eigen maken van deze taken



Functie-eisen:

Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Daarnaast beschik je over gedegen kennis en ervaring binnen het vakgebied, bij voorkeur bij een gemeente of corporatie. Je hebt bij voorkeur kennis van wet- en regelgeving op het gebied van volkshuisvesting en je hebt ervaring met het schrijven van beleid. Je werkt planmatig en resultaatgericht en beschikt over politieke sensitiviteit.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten