Yacht Freelance

Freelance Senior Beleidsadviseur Wonen / Huisvesting (ZZP)

Geplaatst 8 feb. 2024
Project ID: 9149948
Plaats
Breda
Uren
36 Uur/week
Periode
11 maanden
Start: 9 feb. 2024
Einde: 23 jan. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 23 feb. 2024 12:00

Als beleidsadviseur Wonen bij Yacht vervul je een cruciale rol in diverse ontwikkelingen binnen het vakgebied. Met jouw ervaring en kennis draag je, in nauwe samenwerking met collega's, bij aan de realisatie van gemeentelijke ambities. Je speelt een coördinerende rol bij het ontwikkelen van beleidsinstrumenten op uiteenlopende terreinen, zoals woningbouw, aandachtsgroepen, verdeling van woonruimte, flexwonen en wonen & zorg. Daarnaast vertegenwoordig je de gemeente op diverse niveaus in overleggen en voorzie je het college van actief advies over tal van woninggerelateerde vraagstukken.In je dagelijkse werkzaamheden als beleidsadviseur Wonen bij Yacht, krijg je te maken met gevarieerde taken. Zo neem je deel aan regionaal overleg en lever je een actieve bijdrage aan ruimtelijke projecten. Je onderhoudt direct contact met het gemeentebestuur en betrokken partijen, waarbij je afspraken maakt met woningcorporaties met betrekking tot sociale woningen. Je formuleert en stelt doelen op voor ruimtelijke ordening, zoekt oplossingen voor vraagstukken, en draagt bij aan de ontwikkeling van nieuw ruimtelijk beleid. Als specialist in volkshuisvesting fungeer je tevens als aanspreekpunt voor de woningbouwcorporatie en bied je ondersteuning aan medewerkers bij werkinhoudelijke vraagstukken.Van jou als ervaren beleidsadviseur wordt een actieve en verbindende rol verwacht. Met plezier en resultaatgerichtheid in je werk ben je in staat collega's te begeleiden in het complexe werkveld van wonen. Je straalt energie en doorzettingsvermogen uit en beschikt over een HBO of WO werk- en denkniveau.


De volgende vaardigheden maken jou tot een geschikte interim professional:

- Deskundigheid op het gebied van wonen/volkshuisvesting met minimaal 2 jaar werkervaring.

- Uitstekende adviesvaardigheden en politiek/bestuurlijke antenne.

- Ongedwongen samenwerking met collega's en externe partners, zelfs bij tegenstrijdige belangen.

- Ervaring met participatietrajecten met bewoners, huurders en maatschappelijke instellingen.

- Klantgerichtheid, creativiteit, proactiviteit en goed georganiseerd werken.

- Bekendheid met wetgeving, (gemeentelijk) beleid en procedures is een pluspunt.

- Vaardigheid in projectmatig werken en begeleiden van processen.

- Inzicht in maatschappelijke, politieke en bestuurlijke verhoudingen.

Ben jij de enthousiaste, toegankelijke, klantgerichte en zelfredzame professional die wij zoeken? Yacht nodigt je uit om je kwaliteiten in te zetten in deze dynamische rol als Beleidsadviseur Wonen.



Functie-eisen

  • Je hebt een HBO/WO opleiding Planologie, Sociale Geografie, Spatial Planning, Ruimtelijke Planning, Environmental and Infrastructure Planning, of vergelijkbaar.

  • We zijn niet alleen op zoek naar ervaren collega’s maar ook voor zij-instromers en afgestudeerden met gemeentelijke ervaring zijn er ruime mogelijkheden. 

  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en een goed gevoel voor bestuurlijke politieke verhoudingen. 

  • Je houdt van afwisseling en kunt snel schakelen tussen verschillende opdrachten. 

  • Het is een pré als je gemeentelijke ervaring hebt opgedaan; 



 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten