Yacht Freelance

Freelance Senior Beleidsadviseur Vergroening (ZZP)

Geplaatst 5 feb. 2024
Project ID: 9149546
Plaats
Zaanstad
Uren
32 Uur/week
Periode
7 maanden
Start: 19 feb. 2024
Einde: 30 sep. 2024
Tarief
0 - 5.73 €/maand
Uiterste voorsteldatum: 29 feb. 2024 12:00

Gemeente Zaanstad, een bloeiende gemeente behorend tot de top 20 grootste gemeenten van Nederland, staat voor een boeiende uitdaging. Met de ambitie om tegen 2040 ruim 200.000 inwoners te verwelkomen, streven we naar een toekomst waarin welvaart, veiligheid en duurzaamheid centraal staan. Als tijdelijke Strategisch Adviseur Vergroening vervul je een sleutelrol in het verwezenlijken van deze visionaire doelstellingen.


Als interim Strategisch Adviseur Vergroening ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van een allesomvattend vergroeningsbeleid voor Gemeente Zaanstad. Je analyseert de huidige situatie, identificeert knelpunten en kansen, en stelt strategieën op om de stad te vergroenen en te verduurzamen.


Je werkt aan het vergroten van de biodiversiteit door het vergroenen van de openbare ruimte, het planten van bomen en het ontwikkelen van klimaatbestendige gebieden. Tevens speel je een cruciale rol in het aanvragen van subsidies bij andere overheidsinstanties en het creëren van draagvlak voor vergroeningsinitiatieven onder bedrijven en bewoners.


In samenwerking met het ingenieursbureau, de afdeling communicatie en andere relevante stakeholders, ben je betrokken bij het opstellen van projectplannen en het waarborgen van een effectieve uitvoering van vergroeningsinitiatieven.

De hoofdtaak van de Strategisch Adviseur Vergroening is het ontwikkelen en implementeren van een allesomvattend vergroeningsbeleid dat voldoet aan de behoeften en ambities van Gemeente Zaanstad. Deze functie is uiterst complex vanwege de diverse verantwoordelijkheden en uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd.

Je moet niet alleen strategisch kunnen denken en langetermijnvisies kunnen formuleren, maar ook praktische en operationele plannen kunnen opstellen en uitvoeren. Het creëren van draagvlak in een diverse gemeenschap vereist empathie, overtuigingskracht en een diepgaand begrip van de lokale behoeften en belangen.

Deze rol biedt een unieke kans voor een gedreven professional om een blijvende impact te hebben op de leefbaarheid, duurzaamheid en veerkracht van Gemeente Zaanstad.

Deze interim opdracht biedt een uitdagende en belonende mogelijkheid om de toekomst van Zaanstad vorm te geven en een blijvende impact te hebben op de leefbaarheid van onze gemeenschap.


Om succesvol te zijn in deze rol, dien je te beschikken over:


  • Een afgeronde HBO/WO-opleiding.

  • Ruime ervaring met projectmanagement en assetmanagement in de groene ruimte.

  • Diepgaande kennis van biodiversiteit, hittestress, ecologie en andere relevante duurzaamheidsthema's.

  • Het vermogen om zowel op strategisch niveau beleid te ontwikkelen als op operationeel niveau uitvoering te geven aan vergroeningsinitiatieven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten