Yacht Freelance

Freelance Senior Beleidsadviseur Accounthouder Woningcorporaties (ZZP)

Geplaatst 12 mrt. 2024
Project ID: 9152655
Plaats
Den Haag, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 12 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 mrt. 2024 12:00

Ben jij een ervaren beleidsadviseur die zich wil storten op de uitdagende wereld van de woningmarkt en de corporatiesector? Zoek niet verder! De gemeente Den Haag biedt een unieke kans om bij te dragen aan het aanpakken van de woningnood, vooral in een stad waar dit probleem urgent is. Wonen staat hoog op de politieke agenda en jij kunt een cruciale rol spelen in het vormgeven van beleid en het maken van strategische afspraken met woningcorporaties. Als tijdelijke Seniorbeleidsadviseur en Accounthouder voor woningcorporaties krijg je de mogelijkheid om je expertise toe te passen in een dynamische omgeving en samen te werken met diverse stakeholders op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

In deze rol werk je als accounthouder voor woningcorporaties bij het team Woningmarktstrategie van de afdeling Wonen van de gemeente Den Haag. Je bent verantwoordelijk voor het coördineren van de samenwerking met Haagse woningcorporaties, het onderhouden van een breed netwerk binnen de corporatiesector en het vertalen van actuele woonopgaven naar realiseerbare afspraken. Je werkt nauw samen met collega's binnen de gemeente en externe partners om strategisch beleid te ontwikkelen en uit te voeren. Belangrijke taken zijn onder andere het realiseren van prestatieafspraken, het vernieuwen van meerjarige afspraken en het bijdragen aan de samenwerkingsagenda tussen de gemeente en woningcorporaties.

Om succesvol te zijn in deze rol, vragen we het volgende:


  • Een afgeronde studie op wo/hbo niveau.

  • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring bij een gemeente of woningcorporatie, bij voorkeur met prestatieafspraken en tripartite overleggen.

  • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit en een goed gevoel voor ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen.

  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

  • Analytisch vermogen en probleemoplossend vermogen.

  • Kennis van landelijke en regionale ontwikkelingen op het gebied van wonen en relevante wetgeving.

  • Flexibiliteit, teamgerichtheid en initiatiefrijkheid.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten