Yacht Freelance

Freelance Senior Adviseur Privacy en Informatieveiligheid (ZZP)

Geplaatst 10 jan. 2024
Project ID: 9147730
Plaats
Den Haag
Uren
36 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 15 jan. 2024
Einde: 14 jan. 2025
Tarief
75 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 25 jan. 2024 23:00

De toeslagenaffaire heeft een enorme maatschappelijke impact. Als senior adviseur privacy en informatieveiligheid bij het programma directoraat-generaal Herstel Toeslagen help jij om gedupeerde burgers een nieuwe start te bieden. Dat doe je vanuit een team in Den Haag. Samen met je collega’s zet je de schouders onder deze belangrijke maatschappelijke opgave. Geen dag is hetzelfde en je hoeft je bij ons geen seconde te vervelen. Dat er nog een hoop op te bouwen is, vind jij alleen maar leuk.


Als senior adviseur met hart voor deze zaak wil jij jouw steentje bijdragen. Dit doe je door het programma directoraat-generaal (pDG) Herstel Toeslagen te verrijken met jouw allround expertise op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en informatievraagstukken.


Jouw belangrijkste doel? Het eerstelijns adviseren op veilig en AVG-compliant werken binnen programma DG Herstel, inclusief de verwerkers, en de informatiehuishouding van het programma (inclusief archivering). Jij zorgt dat de privacywetgeving wordt nageleefd en creëert bewustwording binnen het programma en bij betrokken partners. Je weet de implementatie van privacygevoelige werkzaamheden te coördineren en beoordeelt de risico’s hiervan. Op basis van door jou vastgelegde en uitgevoerde Privacy Impact Assessments (PIA’s) en risicoanalyses voor de informatiestromen voldoet het programma aan actuele en vereiste richtlijnen en regels. Daarbij ben je je steeds bewust van de omvang van de inhoudelijke opgave waar jouw organisatie voor staat.


Een coördinerende en adviserende rol in een grote hersteloperatie met vraagstukken die enorme impact hebben op het slagen daarvan is waar voor jou de uitdaging ligt. Dankzij jouw omgevingsbewustzijn weet je stevig te blijven staan en neem je alle belangen in ogenschouw. Je zoekt en houdt de verbinding met collega’s in de organisatie en weet daarnaast breder en over de organisatiegrenzen heen te kijken.Jouw unieke positie maakt dat je betrokken bent bij veel onderwerpen en goed op de hoogte moet zijn van wat er speelt.


Je fungeert als eerste aanspreekpunt als het gaat om privacyvraagstukken. Daarnaast adviseer je over informatieveiligheid, integrale veiligheid en crisismanagement. Daarin neem je initiatief en zorg je dat je zichtbaar bent binnen de organisatie. Je schakelt vaak met vaste contactpersonen binnen het Chief Information Officer (CIO)-office en juridische zaken, maar als senior adviseur weet je, wanneer nodig, ook andere stakeholders te vinden om daar afspraken mee te maken.


Wat maakt jouw dag tot een succes? Dat door jouw scherpe analyse en handelen de informatieverwerking van het programma weer een stukje veiliger, beter en efficiënter is geworden. Dat betrokken partners en collega’s bewust zijn van de risico’s die hierbij komen kijken. Met jouw visie en overtuigingskracht heb jij ervoor gezorgd dat processen die hiervoor nodig zijn worden begrepen en worden gevolgd. In jouw rol als senior adviseur privacy en informatieveiligheid ben je de ene dag druk bezig met een beveiligingsincident en de volgende dag uitgebreid aan het analyseren welke verbeterslagen in het informatiebeleid kunnen worden gemaakt. Kortom een dynamische en afwisselende rol met impact.


Durf jij het aan?



Eisen:


  • Je beschkt over WO werk- en denkniveau

  • Je beschikt over kennis van wet- en regelgeving op de gebieden van privacy en gegevensbescherming en andere relevante wet- en regelgeving

  • Je beschikte over aantoonbare werkervaring op het gebied van privacy en informatieveiligheid.



Wensen:


  • Je hebt kennis  van wet- en regelgeving op de gebieden van privacy en gegevensbescherming en andere relevante wet en andere  regelgeving, zoals AVG, BIO, UAVG, Wpg, Awir, de Archiefwet, Awb en Awr. 

  • Je hebt ervaring met  privacy (als datacoördinator of Privacy-officer), informatieveiligheid (als ISO/BVC)

  • Je hebt bij voorkeur een CIPP/E-certificering of een vergelijkbare certificering.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten