Yacht Freelance

Freelance Senior Adviseur Inkoop/Bedrijfsvoering (CDI Office) (ZZP)

Geplaatst 17 sep. 2024
Project ID: 9165931
Plaats
Den Haag, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 okt. 2024
Einde: 31 mrt. 2025
Tarief
0 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 19 sep. 2024 16:00

Jobomschrijving

Voor het CDI Office binnen het Ministerie van economisch zaken zijn wij op zoek naar een Senior adviseur inkoop/bedrijfsvoering.

Het CDI Office binnen het ministerie van Economische Zaken (EZ) in Nederland verwijst naar het Centraal Decentrale Informatiepunt (CDI). Dit bureau fungeert als een centraal aanspreekpunt voor de samenwerking tussen het ministerie van EZ en decentrale overheden, zoals provincies en gemeenten.

Binnen het CDI-Office is de Rijksbrede portefeuille HRM belegd. Daarbinnen zijn wat personele wisselingen geweest waardoor er nu extra capaciteit nodig is om e.e.a. op te vangen. Daarnaast krijg jij in deze rol de kans om de inkoopprocessen binnen onze drie departementen te verbeteren en te digitaliseren. Je werkt nauw samen met collega-adviseurs en zorgt ervoor dat regels worden nageleefd en processen worden geoptimaliseerd. Of het nu gaat om de implementatie van nieuwe systemen of het efficiënt overdragen van dossiers, jouw werk heeft direct invloed op de efficiëntie en effectiviteit van onze inkoopketen.

De CDI-office draagt bij aan de optimale werking van het inkoopstelsel, bevordert de professionele integriteit en vertaalt rijksbreed beleid naar de eigen ministeries. Samen met 2 collega-adviseurs doe je dit voor de ministeries van Economische Zaken, Klimaat en Groene Groei, en Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur. Ook geven jullie opdracht aan het Inkoop Uitvoeringscentrum (IUC). Hierbij is het jouw doel om inkoopprocessen te verbeteren en efficiënt te laten verlopen. Je bent betrokken bij verschillende projecten en doorlopende acties.

Zo gaan we ons de komende tijd bezighouden met de digitalisering van de inkoopketen. Jij denkt hierover mee, door bijvoorbeeld te onderzoeken welke systemen we hiervoor kunnen gebruiken en voor wie deze allemaal toegankelijk moeten zijn. Ook kan het zijn dat je meewerkt aan het inregelen van een nieuw ministerie (Klimaat en Groene Groei) binnen de departementale en rijksbrede inkoopketen en het overhevelen van het

Groningen dossier naar BZK. Hierbij denk je na over de efficiëntste manier om deze overdracht te realiseren.



Enkele voorbeelden van jouw taken:

• verbeteren van inkoopprocessen

• geven van advies aan het IUC en de inkooporganisaties van de verschillende organisatieonderdelen

• meedenken over de digitalisering van de inkoopketen

• overleggen met verschillende collega’s en partijen, zoals categoriemanagers en andere ministeries

• bijdragen aan de accountantscontrole en de controle van de Algemene Rekenkamer



Voor deze rol zijn we op zoek naar een kandidaat die:

  • In ieder geval 2 jaar ervaring heeft met Inkoop en minimaal 2 jaar werkervaring heeft binnen Rijksoverheid.

  • HBO/ WO opleiding

  • Kennis van het vakgebied HR

Verder is het fijn als je:

  • Ervaring hebt met het opmaken van beleidsnota's

  • Ervaring hebt met bestuurlijke besluitvorming

  • Kennis van het aanbestedingsrecht

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten