Yacht Freelance

Freelance Senior Adviseur Functioneel Beheer Programmering (ZZP)

Geplaatst 4 apr. 2024
Project ID: 9154502
Plaats
Utrecht, Nederland
Uren
20 Uur/week
Periode
11 maanden
Start: 10 apr. 2024
Einde: 28 feb. 2025
Tarief
0 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 7 apr. 2024 12:00

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Goede informatie en daarmee ook informatiesystemen zijn essentiële ingrediënten om Diensten en Bestuur van Rijkswaterstaat van goede programmeringsadviezen te kunnen voorzien. Het proces programmeren is sterk in ontwikkeling en een juiste informatievoorziening (IV) is hierbij dus essentieel. Jij bent de landelijk opererende spil die ervoor zorgt dat dit gebeurt.



Opdrachtomschrijving

Als senior adviseur functioneel beheer programmering met taakveld 'ontwikkeling en ondersteuning informatievoorziening netwerkvraagformulering' ben je verantwoordelijk voor het formuleren van de behoefte in de IV en het optimaal laten functioneren van ICT-omgeving voor de integrale programmering bij alle 7 regio’s. Ontwikkeling en ondersteuning doe je vanuit de Corporate Dienst (CD) in nauwe samenwerking met de Informatiemanagers van de regionale dienstonderdelen, het optimaal laten functioneren van de ICT-omgeving realiseer je samen met de Dienst Centrale Informatievoorziening bij Rijkswaterstaat.

Je vertaalt daartoe wensen in functionele specificaties en eisen voor het Rijkwaterstaat specifieke uniforme programmeersysteem (RUPS), stemt af met de functionele beheerders van de in de keten verbonden specifieke Rijkswaterstaat data- en informatiesystemen zoals Disk en Ivon en accepteert namens de gebruiker nieuwe of aangepaste functionaliteit. Daarnaast verzorg je het dataproces rondom RUPS.

Dit houdt in dat je regelmatig overlegt met dataleveranciers bij GPO en key users over informatievoorziening in brede zin en over de functionaliteiten van de bij de programmering betrokken systemen in het bijzonder.



Hoe jij bijdraagt in jouw rol 

We verwachten dat je meedenkt en ideeën aandraagt ter verbetering van de afstemming met de RWS-programmeur, de business- en ICT-architecten, de hoofden District en het RUPS gebruikersplatform. Je werkt nauw samen met de betreffende CIV-applicatiemanager, de voor dit domein verantwoordelijke informatiemanager en bundelt voor hem/haar de nieuw gewenste functionaliteit. Je coördineert uitbestede werkzaamheden, stuurt het RUPS-beheerteam aan en bent primair verantwoordelijk op tactisch en operationeel niveau voor gebruikersondersteuning en releasemanagement.


Hoewel je dus een flinke en zware rol hebt t.a.v. het functioneel beheer van RUPS is je belangrijkste opdracht te zorgen dat de programmeurs steeds kunnen beschikken over de beste informatie die er is om hun werk goed te kunnen doen. En ook dat alle toeleveranciers van informatie deze zo efficiënt mogelijk beschikbaar kunnen stellen. En daardoor sluit de functionaliteit van RUPS naadloos aan op de wensen en eisen van de gebruikers.


Vanuit je seniorrol werk je mee aan de ontwikkeling van de afdeling. Je bouwt een sterk netwerk op, coacht je collega’s, coördineert werkzaamheden in het team en neemt deel aan overleggen in de informatievoorzieningsketen. Voor applicatie-eigenaren, stakeholders en key-users ben je een volwaardige gesprekspartner, die de behoeftes en vragen vanuit de gebruikersorganisatie onderkent en vertaalt naar oplossingen. Je bent servicegericht, communicatief sterk en durft jezelf als stevige gesprekspartner neer te zetten. Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Aanbiedingen van kandidaten worden beoordeeld op zowel eisen als wensen. Wanneer er niet wordt voldaan aan een eis, komt de kandidaat niet in aanmerking voor de opdracht (knock-out). Daarna wordt er beoordeeld op diverse wensen. In de aanbieding van de kandidaten moeten eisen en wensen plus de mate waarin hieraan voldaan wordt expliciet benoemd worden.




De ideale kandidaat voldoet aan de volgende eisen:

  • Kandidaat beschikt aantoonbaar over hbo denkniveau, hetgeen blijkt uit een afgeronde HBO opleiding in de richting van ICT of informatievoorziening 

  • Kandidaat beschikt minimaal over 5 jaar aantoonbare werkervaring met het programmeringsproces en kunt dit vertalen in functionele eisen

  • Kandidaat beschikt minimaal over 5 jaar ervaring met functioneel beheer, Change- en releasemanagement.

  • Kandidaat beschikt minimaal 3 jaar over kennis en ervaring met RUPS (voorkeur), of soortgelijke assetmanagementsystemen

  •  Soortgelijk data- en assetmanagementsystemen kunnen zijn Ultimo of soortgelijke

  • Kandidaat beschikt over kennis en ervaring met transitiemanagement van een meer systeemgerichte aanpak naar een procesgerichte aanpak



Wensen

  • Mate waarin de kandidaat kennis heeft met het leiden en uitvoeren van projecten bij voorkeur migratieprojecten of soortgelijke projecten

  • Mate waarin de kandidaat kennis en ervaring heeft met BiSL, scrum

  • Mate waarin de kandidaat kennis en ervaring heeft met het agile werken, PRINCE2 en/of ITIL

  • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met het werken in een projectteam en hierdoor ervaring heeft met samenwerken, overzicht houden, plannen en organiseren. (toetsbaar o.b.v. CV/motivatie en/of gesprek)


Graag CV in het Nederlands

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten