Yacht Freelance

Freelance Senior Adviseur Communicatie en Omgevingsmanagement (ZZP)

Geplaatst 1 dec. 2023
Project ID: 9144715
Plaats
Heerhugowaard
Uren
16 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 jan. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 dec. 2023 15:00

Wij hebben als HHNK het projectmanagement op ons genomen voor een project gericht op kennisuitwisseling, waarin we als waterschappen samenwerken met Rijkswaterstaat, kennisinstituten en private partijen. Dit om de kennis en ervaring te bundelen, van elkaar te leren en tot actie te komen. Het gaat hierbij om de aanpak van de (veiligheids)opgave van de grote opknapbeurt van de 'Kunstwerken', zoals sluizen, in de primaire waterkeringen (zeedijken en in de grote rivieren). Deze 'kunstwerken' zullen weer aan de nieuwe veiligheidscriteria moeten voldoen. Bij elkaar opgeteld een grote opgave van honderden kunstwerken. Echter per kunstwerk verschilt de opgave en omvang van de investering sterk.

De opdrachtnemer vervult een rol binnen het kernteam van het project(management). De adviseur realiseert draagvlak voor en bekendheid van het project SK zelf, maar adviseert ook over het versterken van de communicatie en samenwerking van de betrokken cq. belanghebbende stakeholders (de component van omgevingsmanagement). Daarnaast geeft de opdrachtnemer ook advies in relatie tot de communicatie en het omgevingsmanagement binnen de projecten voor de veiligheidsopgave, dus de daadwerkelijke projecten van de waterschappen binnen het landelijke HWBP (inhoudelijk ook in het kader van de Omgevingswet).

 


Werkzaamheden


-      Geeft gevraagd/ongevraagd advies aan het kernteam in relatie tot zowel het vakgebied van communicatie als het omgevingsmanagement (ook in relatie tot de projecten van het HWBP programma).

-      Opstellen van/sparren over diverse strategieën voor communicatie: denk hierbij aan FactorC, participatie- en communicatieplannen, inzet van de Leefstijlvinder, inzet Strategisch omgevingsmanagement, etc.

-      Verantwoordelijk voor de diverse uitingen (off en online content) voor het project SK zelf: persberichten, 'advertorials', website, intranet, sociale media, brieven, etc.

-      Ondersteuning en advies bij bijeenkomsten die worden georganiseerd in het kader van dit project, zowel op het gebied van communicatie als werkvormen.

-      Waar nodig Q&A's, briefings, speeches en woordvoeringslijnen opstellen en afstemmen in verband met presentaties/interviews/mediabezoeken.

-      Onderhoudt waar en wanneer nodig contacten met de betrokken partijen binnen de samenwerking.



Must Haves:


-      Afgeronde HBO-opleiding met specialisatie Communicatie. U dient het gevraagde diploma toe te voegen.

-      Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring conform dit profiel met communicatie rond interactieve planvorming bij ruimtelijke projecten in de afgelopen 6 jaar.

-      Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring conform dit profiel in politiek ingewikkelde projecten in een politiek- bestuurlijke omgeving in de afgelopen 6 jaar.

 


Inhoudelijke cv wensen:

               

-      Aantoonbare ervaring met reputatiegevoelige projecten in de afgelopen 5 jaar.

-      Aantoonbare ervaring met inwonersparticipatie in de afgelopen 3 jaar.

-      Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met grote dynamische technische projecten. Voorkeur voor Hoogwaterbeschermignsprojecten.

-      Aantoonbare ervaring conform dit profiel met pers (zoals woordvoering, schrijven van persberichten) en sociale media.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten