Yacht Freelance

Freelance Senior Adviseur Bodem (ZZP)

Geplaatst 16 okt. 2024
Project ID: 9167811
Plaats
Zaandam
Uren
8 Uur/week
Periode
3 maanden
Start: 21 okt. 2024
Einde: 31 jan. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 okt. 2024 12:00

Vacature: Senior Adviseur Bodem - Gemeente Zaanstad

De Gemeente Zaanstad is een stad met een rijke industriële geschiedenis, die nog steeds haar sporen nalaat in de bodemkwaliteit. Vooral in de oudere wijken van Zaanstad is de bodem op veel plaatsen vervuild, bijvoorbeeld door lood. Wij zijn op zoek naar een ervaren Senior Adviseur Bodem die snel en effectief aan de slag kan met lopende dossiers en een belangrijke rol zal spelen in het beheer en saneren van vervuilde bodem.


In deze functie ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van werkzaamheden die voortvloeien uit de milieuwetgeving, met specifieke focus op bodemwetgeving. Je geeft opdrachten voor het uitvoeren van bodemonderzoeken, met name voor het 'Zaans lood project', en treedt op als projectleider bij bodemsaneringen. Daarnaast stel je namens de gemeente beschikkingen op, gebaseerd op rapportages van derden, en adviseer je zowel het bestuur als verschillende afdelingen binnen de gemeente over bodemverontreiniging, nieuwe ontwikkelingen en omgevingsplannen.

Je werkt nauw samen met verschillende belanghebbenden en weet hoe je om moet gaan met tegengestelde belangen. Je hebt oog voor bestuurlijke verhoudingen, maar je kunt je ook goed verplaatsen in de zorgen en wensen van inwoners. Daarbij begeleid je bodemsaneringen, zoals bijvoorbeeld de sanering van de voormalige gasfabriek in Krommenie, en geef je deskundig advies bij vergunningaanvragen en ruimtelijke ontwikkelingen.



Wat breng je mee?

  • Motivatie toevoegen

  • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding in milieukunde of een vergelijkbare richting, met aantoonbare ervaring in bodemonderzoek en bodemsanering.

  • Ervaring met bodemonderzoeken is een vereiste voor deze functie.

  • Je bent een proactieve senior professional, die snel in staat is om lopende dossiers op te pakken en af te ronden.

  • Je kunt de benodigde capaciteit inschatten en weet wat er nodig is om taken effectief te herverdelen, in overleg met de afdelingsmanager en coördinator.

  • Je werkt nauwkeurig, behoudt overzicht en kunt realistische en goed onderbouwde adviezen geven.

  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het informeren van collega’s, bestuur en inwoners, als in het geven van duidelijke adviezen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten