Yacht Freelance

Freelance Security- en netwerk consultant WAN/LAN (ZZP)

Geplaatst 17 okt. 2024
Project ID: 9168090
Plaats
Apeldoorn
Uren
37 Uur/week
Periode
2 jaren
Start: 1 jan. 2025
Einde: 1 jan. 2027
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 17 nov. 2024 12:00

Een splinternieuw en zeer innovatief local- en wide-area-netwerk. Met uiteenlopende vaste én remote LAN- en WAN-componenten in binnen- en buitenland. Dat is jouw werkveld. Je rol daarin? Zorgen dat alle onderdelen – van datacenters tot servers en routers – veilig met elkaar kunnen communiceren. Met een grote nadruk op veilig. Want voor onze klant in de omgeving Apeldoorn gelden de allerhoogste security-eisen! 

 

Wat je gaat doen:


Samen met je directe collega’s én onze klant in het veiligheidsdomein sta je aan de vooravond van de uitrol van een baanbrekend fullstackplatform. De omvang, de complexe netwerktechnologieën, de volledig on-premise omgeving én de hoge security- en hardeningeisen maken jouw baan uniek. In de buildfase vertaal je het highleveldesign rondom de zerotrustarchitectuur naar werkbare oplossingen, die je ook zelf uitwerkt en implementeert. Dit doe je vanaf de standplaats van de klant én op de diverse locaties in het land; plekken waar je normaal gesproken niet zomaar binnenkomt! 

 

Een greep uit jouw werkzaamheden: 

 

  • Je realiseert de integratie tussen de diverse configuraties en netwerkinstellingen om te zorgen dat het netwerk 24/7 veilig is en blijft.  

  • Daarbij vertaal je het highleveldesign naar het lowleveldesign, en denk je met de architect mee over oplossingen. Bedenken, overleggen en sparren met de klant, adviseren, maar ook bouwen, programmeren en implementeren: jij doet het allemaal! 

  • Je werkt nauw samen met je collega’s in het joint DevOps-projectteam, onder wie de engineers op het gebied van firewalls, access control, WAN/LAN en build datacenters. 



Ook na de bouwfase blijft jouw rol superboeiend. Want samen met deze klant willen we als organisatie wereldwijd voorop blijven lopen. Je draagt daarom bij aan meerdere major softwarereleases per jaar, designwijzigingen én innovatieve oplossingen om het netwerk uit te breiden en te kunnen delen. 


Dat je een securitymindset moet hebben, is voor deze rol een open deur. Natuurlijk staat veiligheid in jouw werk altijd op één! Daarnaast denk je vooruitstrevend en heb je het lef om splinternieuwe dingen rondom WAN- en LAN-netwerken uit te denken. Waarbij je uiteraard wel zorgt dat je compliant bent aan de wet- en regelgeving én de unieke requirements van onze klant. Ook weet je met je communicatieve skills bij stakeholders op diverse niveaus informatie op te halen en afstemming te realiseren. Daarbij voel je de verhoudingen in de organisatie goed aan. 

 

Om dit succesvol te kunnen doen heb je in ieder geval:  


  • Hbo-niveau en ruime relevante ervaring. Bijvoorbeeld als WAN-/LAN-netwerkengineer in het veiligheidsdomein en met routingprotocollen en -configuraties. 

  • Diepgaande kennis van cryptografische middelen en omgevingen. 

  • Goede kennis van VPN-technologieën en ervaring met netwerkoplossingen van leveranciers zoals Hewlett Packard Enterprise (HPE), Cisco, Juniper Networks, en/of Extreme Networks. Kennis van Cisco firewalls is een pre. 

  • Kennis van de werking van een nonblocking netwerk. 

  • Een rijbewijs, omdat je ook op andere locaties werkt.  

Goed om te weten:


• Je werkt 100% op locatie bij de klant. In verband met de hoge veiligheidseisen is het niet mogelijk om vanuit huis te werken. Het kan ook voorkomen dat je soms op een andere locatie in het land werkt.

• Voor deze functie is een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en een Verklaring Geen Bezwaar (VGB, type A of B ) vereist.

• Voor deze functie is het alleen ZZP mogelijk. Helaas kunnen we geen professionals van andere bureaus bemiddelen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten