Yacht Freelance

Freelance Security & Compliance Officer (ZZP)

Geplaatst 27 feb. 2024
Project ID: 9151521
Plaats
Amsterdam
Uren
38 Uur/week
Periode
1 jaar, 11 maanden
Start: 20 mrt. 2024
Einde: 1 mrt. 2026
Tarief
0 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 4 mrt. 2024 12:00

Het UWV is op zoek naar een Security & Compliance Officer!


Als Security & Compliance Officer in het team Infra Ontwikkeling & Regie (IO&R) ben je een aanspreekpunt voor je collega’s binnen IO&R, collega’s binnen UWV die een verantwoording hebben op het gebied van Security & Compliance en medewerkers van verschillende leveranciers die in hun rol verantwoordelijk zijn voor de Security & Compliance binnen de aan UWV geleverde diensten.  


Dit werkveld is voortdurend in beweging vanwege o.a. technologische ontwikkelingen, migraties en implementaties vanwege Europese aanbestedingen, ontwikkelingen binnen UWV en wijzigende wet- en regelgeving. Je bent, met je collega’s van IO&R Security & Compliance, dagelijks ondersteunend, sturend, uitvoerend en innovatief bezig, om te zorgen dat de gecontracteerde diensten kunnen blijven voldoen aan ISO normeringen en wettelijke kaders, zoals de Baseline Informatievoorziening Overheid (BIO). 


 

Verantwoordelijkheden 

Jij bent met je directe collega’s verantwoordelijk voor de mate waarin de (onder regie van IO&R) gecontracteerde diensten minimaal compliant zijn en blijven aan wet- en regelgeving en Richtlijnen vanuit de Overheid en aan UWV’s eigen beleid. Je dient dus ook tekortkomingen te signaleren, te bespreken om een impact en een aanpak af te stemmen met je directe collega’s en andere stakeholders. Resultaten van externe audits op de gecontracteerde diensten, maar ook het realiseren van voldoende basis voor het kunnen afgeven van de IO&R in-control-verklaring, horen tot je verantwoordelijkheden. Gezien de taaklast en de breedte van de bemoeienissen, is het tijdig en nauwkeurig administreren van je werkzaamheden van groot belang.



Resultaatverplichting

Doel van de functie 

De Security & Compliance officer in het team Infra Ontwikkeling & Regie (IO&R) draagt samen met andere collega’s zorg voor de toepassing, beheersing, implementatie, monitoring en verbetering van Informatiebeveiliging- en Compliance facetten, specifiek gericht op de door UWV gecontracteerde leveringen van o.a. Netwerk, Hosting, Werkplek, Telefonie. De Security & Compliance officer rapporteert hierover binnen het team Security & Compliance en aan de teammanager van IO&R. De functie is dus breed, met veel interne, maar zeker ook externe raakvlakken en contacten. De Security & Compliance officer functie verbindt de Security- en Compliance aspecten van de geleverde diensten met de UWV bedrijfsvoering en vigerende Wet- en Regelgeving.  



De ideale kandidaat voldoet aan de volgende wensen

  • HBO/WO opleiding. (bij voorkeur Informatica/Bedrijfskunde) (eis)

  • Je hebt aantoonbare ervaring (3-5 jaar) binnen het aandachtsgebied; IT Security Management en Informatie beveiliging

  • Je beschikt bij voorkeur over een relevante vakopleiding, bijvoorbeeld: CISA, CISM, CIPP/E, CIPM, Master of Sciences security management

  • Kennis en ervaring met IT security diensten, -processen en dienstverlening met leveranciers

  • CV: Nederlands CV

    Ja/Nee alle eisen en wensen

    KvK-nummer en bedrijfsnaam

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten