Yacht Freelance

Freelance Scrum Master (ZZP)

Geplaatst 21 mei 2024
Project ID: JOB-1402694
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 3 jun. 2024
Einde: 30 sep. 2024
Tarief
58 - 78.25 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 23 mei 2024 12:00

Wij zijn op zoek naar een Scrum Master om te helpen bij KPN Connect.

Connect heeft acht DevOps teams die werken middels Scrum en onderling samenwerken middels het Less scaling framework. Als Scrum Master werk je nauw samen met een andere Scrum Master, om gezamenlijk alle teams planmatig naar een hoger niveau te helpen.

De acht teams zijn verdeeld in twee focus-area's: OTT en Personal Cloud. Bij OTT richten we ons op het aansluiten van partner producten zoals Netflix en Spotify aan de KPN leverketen. Bij Personal Cloud richten we ons op collaboratie software voor gezinnen, met nadruk op het email platform voor klanten.

We zoeken een Scrum Master die goed kan samenwerken, verbinding zoekt, communicatief vaardig is in het Nederlands, stevig in zijn of haar schoenen staat, maar niet overheersend.


Connect werkt twee dagen op kantoor in Groningen, op maandag en donderdag. Die dagen noemen we de interactiedagen en worden gebruikt voor o.a. retro’s, refinements, review en natuurlijk samen werken. De overige dagen, de zogeheten focusdagen, werken we veelal vanuit huis.



Functie-eisen

  • Must is een persoonlijke motivatie toevoegen. Belangrijk dat daarin naar voren komt dat je met een visie en planmatig werkt en daar ervaring mee hebt.

  • We zijn op zoek naar een ervaren Scrum Master. Je moet ervaring hebben met planmatig werken, goed in kunnen schatten waar ze nu staan, waar ze naartoe willen en wat daar voor nodig is. Dus echt met een visie werken. Belangrijk dat je goed kan samenwerken, hoog over kan denken en planmatig kan werken.

  • Je moet ervaring hebben met Less scaling framework.

  • Uitdaging in teams: er is te weinig eigenaarschap. Ze bouwen iets, maar staan niet goed stil bij de 'running' fase en de impact. Bijv. wat als er een calamiteit is, wat moet er dan gebeuren om het zsm op te lossen.

  • Must is een goede beheersing van de Nederlandse taal,.

  • Je werkt nauw samen met de andere Scrum Master en zijn samen verantwoordelijk voor de 8 DevOps teams, je hebt dus dezelfde rol en bent dus echt een team. Je verdeelt dagelijks met elkaar wie welke focus gaat hebben. De andere Scrum Master is heel goed in adhoc werken, daarom gewenst dat de nieuwe Scrum Master goed planmatig kan werken zodat dit elkaar mooi aanvult.

  • In ieder geval 2 dagen per week op kantoor in Groningen op maandag en donderdag (must).

  • Duur van de opdracht is voor langere tijd (verlengingen gaan per Q).

  • Interviews week 22

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten