Yacht Freelance

Freelance Projectmanager stedelijke ontwikkeling / grootonderhoud (ZZP)

Geplaatst 8 aug. 2024
Project ID: 9163636
Plaats
Lelystad, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 2 sep. 2024
Einde: 1 sep. 2025
Tarief
105 - 120 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 19 aug. 2024 12:00

Jouw expertise inzetten om te werken aan de ontwikkelingen van Lelystad? Je komt te werken in een organisatie die groot genoeg is om het verschil te maken en klein genoeg om te ervaren dat wat jij doet impact heeft. Jij organiseert en coördineert alles wat er binnen jouw projecten in een bepaald gebied gebeurt. Daarnaast breng je mensen en partijen op een strategische manier met elkaar in verbinding om zo effectief mogelijk samen te werken. Zo geef jij kleur aan jouw werk voor Lelystad. 

 


Wat ga je doen als projectmanager:


Het is jouw verantwoordelijkheid om diverse projecten op het gebied van stadsontwikkeling of groot onderhoud vorm te geven, te begeleiden en te beheren. Je coördineert integrale projecten zoals het stadshart, de woonwijk Warande, luchthaven, Flevokust of individuele projecten binnen het groot onderhoud. Lelystad heeft de ambitie om actief aan de slag te gaan met het aantrekken van nieuwe inwoners. Naast de inzet op sociaaleconomische ontwikkelingen, is ook de inzet op een effectieve woningbouwproductie met een gericht aanbod met kansen voor Lelystad onmisbaar. Een voorbeeld hiervan is een pilot houtbouw. Om binnen jouw verantwoordelijkheidsgebied maximale resultaten te behalen doen we een beroep op jouw deskundigheid, verbindingskracht en besluitvaardigheid.  

 


De belangrijkste aandachtsgebieden zijn: 


  • beheersen van de projecten die onder jouw verantwoordelijkheid vallen zodat deze binnen de afgesproken kaders van geld, risico’s, organisatie, tijd, informatie en kwaliteit (GROTIK) worden gerealiseerd; 

  • communiceren en onderhandelen met diverse belanghebbenden zoals overheidsorganisaties, inwoners en bedrijven;  

  • dat je er voor zorgt dat al jouw projectactiviteiten voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, vergunningsvereisten en beleidskaders van de gemeente; 

  • dat je rekening houdt met diverse belangen en een goed gevoel hebt voor de (politiek bestuurlijke) verhoudingen. 

 

Ook ben jij de schakel tussen wat er buiten gebeurt en de bestuurlijke belangen van de organisatie. Je schakelt met gemak tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau en geeft signalen door aan collega’s die verantwoordelijk zijn voor de totale programmering. Daarnaast ben je een stevige gesprekspartner voor je ambtelijke en bestuurlijke opdrachtgever en motiveer/inspireer je je projectgroep leden en collega projectmanagers binnen het eigen team.  

 


Waar ga je dit doen?  


De ambities van gemeente Lelystad zijn groot. Of het nu gaat om het doorontwikkelen van onze kust of het vinden van vernieuwende manieren waarop we inwoners en ondernemers ondersteunen. We geven vorm aan die ambities met onze collega’s. Binnen een omgeving vol kansen, vrijheid en verantwoordelijkheid maken we samen Lelystad tot een nog mooiere plek voor onze inwoners, ondernemers en bezoekers.  

 

Als projectmanager ben je onderdeel van het team projectmanagement. Wij zijn een enthousiast team, met veel expertise en betrokkenheid bij de ontwikkelingen van onze stad. Samen met 15 andere projectmanagers verdelen we de projecten in de stad. Met elkaar zijn wij verantwoordelijk voor de planvorming, voorbereiding en realisatie van fysieke projecten in de openbare ruimte, inclusief de daarbij horende sociaal-maatschappelijk, economische, huisvestings- en financiële onderdelen. 



Wat je meebrengt? 


Om werk te maken van onze grootste ambities hebben we mensen nodig die aanpakken, keuzes durven te maken en die van elkaar verschillen. Daarbovenop geef jij met jouw vakkennis, bestuurlijke sensitiviteit en soepele communicatie kleur aan jouw werk voor de gemeente. Verder is het voor deze specifieke vacature van projectmanager belangrijk dat je beschikt over:  

  • minimaal hbo+ werk- en denkniveau; 

  • minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie, bij een overheidsorganisatie;  

  • ervaring met grote infrastructuur projecten

  • ervaring met projectmatig werken; 

  • ervaring met participatie processen; 

  • kennis van grondbeleid en grondexploitaties; 

  • kennis van aanbestedingstrajecten. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten