Yacht Freelance

Freelance Projectmanager Gebiedsontwikkeling (ZZP)

Geplaatst 20 aug. 2024
Project ID: 9164235
Plaats
Almere, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 23 sep. 2024
Einde: 22 mrt. 2025
Tarief
0 - 115 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 6 sep. 2024 12:00

Functieomschrijving

Terwijl veel steden worstelen met bouwbeperkingen, omarmt Almere ambitie en expansie. Als dé bouwstad van Nederland staat Almere voor de uitdagende taak om 60.000 woningen te realiseren en de verwachte toestroom vanuit de regio op te vangen. De stad heeft als doel om tegen 2033 minstens 25.000 woningen te bouwen, een ambitie die volop leeft en waarvoor de voorbereidingen in volle gang zijn.

Daarom zoeken wij een enthousiaste teamspeler die ons komt versterken in Almere. Als onderdeel van ons team krijg je de unieke kans om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van deze levendige gemeente.

Als projectmanager gebiedsontwikkeling ben jij de drijvende kracht achter de grote woningbouwprojecten die Almere verrijken. Jij bent de sleutel tot het succes van gebiedsontwikkelingen, die de stad vormgeven met woningen, bedrijven, voorzieningen en openbare ruimte.

In alle stadsdelen wordt hard gewerkt om met marktpartijen tot woningbouw te komen om de vastgestelde ambities waar te maken. Daarbij ontstaan unieke woonwijken met ieder hun eigen kenmerken;

· De wijk Almere Poort bevindt zich met de verschillende hoogteaccenten het dichtst bij Amsterdam. In Almere Poort worden 2000 woningen en voorzieningen zoals winkels, scholen en horeca gerealiseerd. Een bijzondere wijk is New Brooklyn met de architectuur gebaseerd op de gelijknamige wijk in New York met het kenmerkende kleurgebruik en verhoogde entrees.

· In Almere Duin zijn 3000 woningen gerealiseerd te midden van een duinlandschap. Op dit moment worden er nog 1500 woningen gebouwd, waarbij nu functies als recreatie (strand), werken en horeca in de woningbouwopgave moet worden opgenomen.

· De grootste nieuwbouwwijk is Nobelhorst waar nog 5600 woningen moeten worden gebouwd. Nobelhorst kenmerkt zich door het dorpse karakter en de buurtschappen, die de levendigheid en de sociale cohesie in Nobelhorst bewaken.




Taken

Bij de gemeente Almere gaat het niet alleen om commerciële belangen, maar ook om wat het beste is voor de stad. Jouw marktkennis is de motor achter het waarmaken van de ontwikkelopgave van gemeente Almere. In een politieke context krijg je de kans om resultaten te boeken die maatschappelijke impact hebben. Samen met de ontwikkelende partijen werk je aan wat het beste is voor onze stad. Jij adviseert en informeert de wethouder om politiek draagvlak te creëren voor jouw plannen, in een organisatie met korte lijnen en een platte structuur waar jij in the lead bent.

Als onze collega ben meer dan alleen een projectmanager; jij bent een krachtige persoonlijkheid met aanzienlijke ervaring binnen commerciële gebiedsontwikkeling. Jouw resultaatgerichtheid en daadkracht maken het verschil. Je hebt de gave om te luisteren en gemakkelijk contact te maken, terwijl jouw empathie jouw kracht is. Vastgelopen situaties breng jij in beweging met overtuigingskracht en onderhandelingsvaardigheden.




Eisen

  • Jij hebt ervaring met het maken van Ontwikkelingsplannen die de basis vormen voor de verdere planvorming en grondexploitaties.

  • Daarnaast ben jij een volwaardige gesprekspartner voor experts in diverse vakgebieden, van stedenbouwkundigen en architecten tot ontwikkelaars en planeconomen. Met jouw energie, enthousiasme, oprechte interesse en humor heb jij een gunfactor die blijft hangen.

  • Jij behoudt het overzicht, denkt conceptueel, en hebt de nodige distantievaardigheden om te relativeren en reflecteren, zowel op anderen als op jezelf.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten