Yacht Freelance

Freelance Projectleider Water (ZZP)

Geplaatst 15 okt. 2024
Project ID: 9167871
Plaats
Heerhugowaard
Uren
16 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 14 apr. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 okt. 2024 12:00

Projectleider water - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Voor project "rietoevers terugzetten Wieringermeer" is Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier opzoek naar een projectleider die de planuitwerking en realisatiefase begeleid.

 

De oevers in de Wieringermeer worden bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier jaarlijks gemaaid. Bij de maaiwerkzaamheden worden de wortels niet verwijderd. Voornamelijk in de Wieringermeer groeien wortels sneller naar binnen dan andere waterlopen in het beheergebied van HHNK. Daarnaast worden de waterlopen regelmatig (ca. eens per 10 jaar gebaggerd). Door de aanwezigheid van de grote hoeveelheid wortels kunnen nu zowel de maai als baggerwerkzaamheden niet goed uitgevoerd worden. De activiteiten zijn niet onder te brengen in de hiervoor benoemde onderhoudswerkzaamheden (bagger en of maaiwerkzaamheden) vanwege de omvang. Op dit moment moet er ca. 14 tot 20 ha rietwortels verwijderd worden. Na het terugzetten van de oevers worden in dit project de waterlopen ook weer op diepte gebracht.

 

Er is een interne opdracht uitgezet van het cluster waterlopen (beheer) aan het cluster PAO (realisatie). Vanwege capaciteitstekorten zijn we opzoek naar een projectleider.

 

Wij verwachten van deze projectleider dat hij voor de planfase de scope verder aanscherpt, de juiste onderzoeken laat uitvoeren en een uitvoering gereed contract opstelt of laat stellen. Na het gereedkomen van de planfase zal de projectleider ook de juiste informatie aanleveren voor de eventuele aanbesteding en daarna de realisatie begeleiden. De projectleider treedt in overleg met de adviseur vergunningen om de aanvraag van de eventueel benodigde vergunningen af te stemmen. Indien benodigd zet de projectleider opdrachten uit voor ingenieursdiensten (zoals bijvoorbeeld meetwerk, het opstellen van een contract enzovoorts). Qua contractvorm wordt gedacht aan een traditioneel contract (werkomschrijving onder de UAV of een RAW bestek).

 

Tijdens de werkzaamheden zowel in de planfase als de realisatiefase moet de projectleider overleggen voeren met de omgeving. Dit zijn met name agrariërs die direct eigenaar zijn van de aanliggende oevers en of pachters die de gronden van het rijksvastgoedbedrijf pachten. De gesprekken gaan met name over de planning (toegang tot de percelen) en de afzet van het vrijkomende materiaal.

 

Het vrijkomende materiaal wordt bij voorkeur op de aangrenzende percelen verspreid. Gezien de hoeveelheid en eventuele weerstand moeten ook alternatieve opties onderzocht worden.

 

Overige belangrijke stakeholders zijn de Gebiedsbeheerder van HHNK, de bagger en maai beheerders en de adviseur vergunningen.  



Functie-eisen

  • Afgeronde relevante opleiding: Een bachelor- of masterdiploma in (milieu)wetenschappen, watermanagement, civiele techniek of een vergelijkbare richting.

  • Aantoonbare ervaring in projectmanagement: Minimaal 3-5 jaar ervaring in het leiden van vergelijkbare projecten, bij voorkeur in waterbeheer of milieubeheer.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten