Yacht Freelance

Freelance Projectleider Volkshuisvestingsfonds (ZZP)

Geplaatst 6 mrt. 2024
Project ID: 9152130
Plaats
Brunssum
Uren
12 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 25 mrt. 2024
Einde: 24 mrt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 mrt. 2024 12:00

Projectomschrijving

Op 19 mei 2021 zijn in samenwerking met Stadsregio Parkstad Limburg middelen aangevraagd bij het Volkshuisvestingsfonds en verworven. In Brunssum vallen 314 particuliere woningen in Brunssum Noord en 89 woningen in Schuttersveld binnen de scope. Samen met de gemeentelijke cofinanciering is met de financiële projectomvang meer dan 10 miljoen euro gemoeid.

Het deelproject Brunssum Noord voorziet in vier deelgebieden waarvan de prioriteit momenteel is gericht op de Henri Dunantflat. De overige onderdelen zijn de Floris Nightingaleflat, de 56 woningen Lemmender en de Lemmenderboulevard. Het jaar 2024 zal met name in het teken staan van het bereiken van een investeringsbeslissing door de VvE Het Bentjen van de Henri Dunantflat in de eerste helft van 2024. Onderdeel van de investeringsbeslissing is het meewegen en vastleggen van de gemeentelijke cofinanciering aan de VvE het Bentjen vanuit het Volkshuisvestingsfonds. De afspraken in de aanloop naar de investeringsbeslissing bepalen de ondersteuning voor de tweede helft van 2024.


Vanuit de Transitievisie Warmte is de wijk Lemmender aangewezen als meest prioritaire wijk van Brunssum. Die aanpak start begin 2024 en daarmee is er voor de overige projectonderdelen sprake van een nauwe samenhang. De projectscope, met name de financiële ondersteuning voor de 56 woningen Lemmender, maar ook de Floris Nightingalflat (op basis van de aanpak Henri Dunantflat), moet daarnaast worden opgestart.

Het deelproject Schuttersveld is onderverdeeld in twee projectonderdelen. Dat is enerzijds het slopen en plegen van nieuwbouw van 35 woningen door Stichting Weller Wonen en anderzijds het verduurzamen van 54 particuliere woningen. Vanuit gemeentewege moet de cofinanciering naar Stichting Weller Wonen nog worden ingeregeld. Dat vraagt om een begrotingsaanpassing waarna de beschikking kan worden verzonden. Daaromtrent zijn het collegevoorstel, beschikkingsbrief en financiële inregeling gereed dan wel in gang gezet.


Voor de 54 te verduurzamen woningen dient de gemeente dit jaar een subsidieverordening op te stellen. Hierbij kan er sprake zijn van een ondersteuning door de Woonwijzerwinkel. Eveneens is er samenhang met de inspanningen die Stichting Weller Wonen doet. De woningen in Schuttersveld zijn vanwege de mijnkolonie grotendeels van gelijke opzet waarbij nu sprake is van gespikkeld bezit. Stichting Weller Wonen heeft onderzoek verricht naar de mogelijkheden om hun huurwoningen te verduurzamen. Bij de verdere uitwerking kan van enerzijds die informatie, en anderzijds wellicht middels uitvoeringssynergie, voordeel worden gehaald. Al deze acties en afspraken dienen in 2024 te zijn uitgewerkt en vastgelegd zodat conform de gewekte verwachtingen in de buurt, en ook de afspraken met Stichting Weller Wonen en Stadsregio Parkstad, in 2025 kan worden gestart door de particuliere eigenaren financieel en inhoudelijk te ondersteunen met het daadwerkelijk verduurzamen van hun woningen.


Voor de afdeling ROV zoekt de Gemeente Brunssum voor de periode van één jaar een projectleider Volkshuisvestingsfonds.

  • Je zorgt voor de uitvoering van de twee deelprojecten waarvoor de middelen uit het Volkshuisvestingsfond zijn verkregen.

  • Je stuurt de projectorganisatie aan, voert regie en bewaakt de voortgang en de realisatie van de projecten.

  • Eveneens verzorg je de (financiële) verantwoording, zowel intern als naar Stadsregio Parkstad.

  • Je informeert de portefeuillehouder over de voortgang van de projecten en functioneert als aanspreekpunt naar een aantal externe partners van de gemeente, zoals de Stadsregio Parkstad Limburg en Stichting Weller Wonen.

  • Je werkt samen met de programmamanager Brunssum Noord en Oost, de strategisch adviseurs wonen en het projectteam duurzaamheid die uitvoering geeft aan de Transitievisie Warmte.



Je bent een enthousiaste projectleider met passie voor maatschappelijk relevante projecten en hebt ruime ervaring met een politieke omgeving. Daarnaast heb je oog voor de sociale kanten en weet je diverse partijen met elkaar te verbinden. Je toont initiatief en daarnaast ben je creatief en innovatief.


Wij verwachten van jou het volgende:

  • Je bent minimaal 1 dag per week werkzaam op kantoor in Brunssum.

  • Je zorgt voor goed bijgehouden dossiers.

  • Je zoekt actief de samenwerking en afstemming met de andere collega’s.

  • Je koppelt de voortgang van het project periodiek terug.

  • Ervaring met subsidies is een pré.


Je beschikt aantoonbaar over de volgende kwaliteiten:

  • Een afgeronde relevante hbo-opleiding;

  • Bij voorkeur minimaal 5 jaar relevante werkervaring;

  • Werkervaring binnen een overheidsorganisatie is een vereiste;

  • Oog voor integraliteit en samenhang in opgaven en bent in staat te verbinden;

  • Je bent omgevingsbewust, resultaatgericht en verantwoordelijk;

  • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en beschikt over de flexibiliteit die het werken in een politiek-bestuurlijke context vraagt;

  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling;

  • Je bent bereid om ’s avonds te werken als dat nodig is (denk aan raadsvergaderingen, inspraakavonden en externe bijeenkomsten).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten