Yacht Freelance

Freelance Projectleider Uitvoering Warmtetransitie (ZZP)

Geplaatst 26 aug. 2024
Project ID: 9164563
Plaats
ALKMAAR, Hybride
Uren
24 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 okt. 2024
Einde: 30 mrt. 2025
Tarief
100 - 120 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 5 sep. 2024 12:00

Alkmaar pakt de komende jaren de opgaven uit het klimaatakkoord op. De opgave Agenda Duurzaam Alkmaar (ADA) geeft invulling aan de wijze waarop dit wordt aangepakt. We werken langs 5 programmasporen. Naast een aantal grote onderdelen als de uitvoering van de warmtevisie, de RES-opgave en grote projecten als het energieleverend geluidsscherm en het Europese Horizon2020 project gaat het om onderdelen als mobiliteit, landbouw, innovatie, isolatie, klimaatadaptatie en vergroening. Met de uitvoering van de opgave dragen wij bij aan de uitvoering van de landelijke doelstellingen voor 2030: 49% vermindering van de CO2-uitstoot en 35TWh elektriciteit opwekken op het land.

Komend najaar 2024 wordt de warmtevisie geactualiseerd en bestuurlijk vastgesteld. De warmtevisie is de onderlegger voor een route naar een betaalbare, duurzame en betaalbare energievoorziening voor de gemeente Alkmaar. Deze transitie is in 2050 gereed. Het wettelijk benodigd instrumentarium is opgenomen in de Wet gemeentelijke instrumenten warmtetransitie die naar verwachting 1 januari 2025 in werking treedt. In de visie kijken we vooruit naar 2050 en geven richting aan tot 2030. De warmtevisie 2019 is tot stand gekomen in samenwerking met verbonden partijen, netwerkbeheerders, woningcorporaties en andere stakeholders. Voor de actualisatie stemmen we af met dezelfde ketenpartners. Voor de uitvoering richten we ons ook op VVE's, inwoners, bedrijven en andere stakeholders. Dat doen we aan de hand van wijkuitvoeringsplannen. De routekaart is in april 2024 ter kennis gebracht aan de gemeenteraad.


Het bewandelen van de route is een meerjarig proces met een hoge inhoudelijke complexiteit en een grote verscheidenheid van belangen die een fikse capaciteit vraagt van de gemeente en van stakeholders in Alkmaar.

Wij zijn per oktober 2024 op zoek naar een projectleider uitvoering warmtetransitie die het proces tot uitvoering gaat inrichten.



We zoeken hiervoor naar iemand die:

-       Inhoudelijke expertise en maatschappelijke context kan verbinden

-       Beschikt over een goede maatschappelijke antenne

-       Ruime ervaring heeft met complexe uitvoeringstrajecten bij de overheid én

-       Sterk is in samenwerkingsprocessen met externe partijen

-       Weet wat goede participatie vraagt

-       Ervaring heeft met transitievraagstukken

-       Een aan- en doorpakker is.

 

Je maakt onderdeel uit van het programmateam warmte- en energietransitie dat wordt aangestuurd door een programmamanager.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten