Yacht Freelance

Freelance Projectleider Tijdelijke Woningbouw Middengebied (ZZP)

Geplaatst 23 jul. 2024
Project ID: 9162656
Plaats
Nieuwerkerk aan den IJssel
Uren
20 Uur/week
Periode
2 jaren
Start: z.s.m.
Einde: 31 jul. 2026
Tarief
90 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 27 aug. 2024 12:00

Als projectleider voor een project binnen de opgave Middengebied lever jij een gedragen concretisering van de projectopdracht, die passend is binnen de projectscope. Je zorgt voor de afstemming met de ambtelijk opdrachtgever (de opgavemanager Middengebied) en met de bestuurlijke opdrachtgever (portefeuillehouder Middengebied), en tevens voor het bestuurlijke besluitvormingstraject.

 

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van jouw project binnen de gestelde kaders zoals de projectopdracht. Je legt verantwoording af aan de ambtelijk opdrachtgever, incl. de voortgangsrapportages.


Je voert onderhandelingen namens de gemeente met marktpartijen, bedrijven en andere overheden en zorgt voor een goede uitkomst.

 

Als Projectleider ben je intern en extern het aanspreekpunt voor flexibele woningbouw in het Middengebied. Je werkt in een multidisciplinair team dat je zelf samenstelt op basis van de projectopdracht, en stuurt de projectmedewerkers functioneel aan. Afstemming met vakadviseurs van de gemeente Zuidplas (waaronder in ieder geval de beleidsadviseur Wonen) en diverse externe stakeholders behoort tot de werkzaamheden van de projectleider Tijdelijke woningbouw.

 


De inhoudelijke uitwerkingspunten bevatten onder andere:


Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:

  • Verhelderen van de projectscope, en concreet vertalen naar een projectopdracht.

  • In overleg met de opgavemanager inrichten van en sturing geven aan het multidisciplinaire projectteam om de vastgestelde projectopdracht tijdig en correct uit te voeren.

  • Communiceren met gemeentebestuur, ambtelijke organisatie, externe bestuurders en inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisatie.

  • Benoemen van relevante ontwikkelingen, als ook de koppelkansen met andere (lopende en nieuwe) projecten, programma’s (zoals Duurzaamheid) en opgaven (zoals Landschappelijk Zuidplas), in samenspraak met het programma-adviesteam Middengebied. 

  • Het project managen met aandacht voor het continu betrekken van projectgroepleden bij genomen en te nemen stappen, naast de bekende sturing op GROTICK.



Functie-eisen:


  • Het projectmanagement heeft voor jou geen verrassingen; je werkt gestructureerd, anticipeert, creëert draagvlak en stimuleert de projectorganisatie, en kunt dit met geboekte resultaten aantonen.

  • Je bent communicatief zeer sterk en beschikt over overtuigingskracht en uitstekende onderhandelingsvaardigheden zowel richting externe partijen als ook de interne collegae en het gemeentebestuur.

  • Je overziet het (politieke) speelveld en jouw politiek-bestuurlijke sensitiviteit is sterk ontwikkeld.

  • Je beschikt over ondernemerschap en lef, gaat doelgericht te werk, hebt oog voor (koppel)kansen en legt inhoudelijke verbindingen.

  • Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau; een afgeronde opleiding op WO-niveau binnen het ruimtelijk vakgebied, bij voorkeur Planologie, Sociale geografie, Economische geografie of Bestuurskunde is een pré.

  • Ervaring projecten met flexibele woningbouw is een pré.

  • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.



Bovenal vind je het leuk om via jouw werk bij te dragen aan belangrijke ruimtelijke en maatschappelijke opgaven van vandaag, zoals de woningbouwopgave, klimaatbestendigheid/energietransitie/duurzaamheid, en nieuwe ruimte voor economie en bedrijvigheid.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten