Yacht Freelance

Freelance Projectleider Strategie en Ontwikkeling (ZZP)

Geplaatst 20 sep. 2024
Project ID: 9166188
Periode
1 jaar, 2 maanden
Start: 14 okt. 2024
Einde: 31 dec. 2025
Uiterste voorsteldatum: 27 sep. 2024 12:00

Opdracht:

Gemeente Assen zet zich de komende jaren onder andere in om de functies van leegstaande winkelruimtes en verouderde bedrijfspanden in en rond de binnenstad te wijzigen en zo een transformatie naar toekomstbestendig wonen en fijn verblijven door te ontwikkelen. Deze binnenstedelijke ontwikkeling is ondergebracht in het programma Stadskwartier


Het programma bevindt zich in de fase van concretisering richting realisatie. Nog voor het einde van het jaar zal hiervoor het actuele uitvoeringsprogramma worden vastgesteld. Voor het verder brengen van de inhoudelijke opgave zal ook de projectorganisatie verder ingericht moeten worden. Met en voor deze projectorganisatie dienen nog ontwikkelkaders uitgewerkt te werken. Vanuit het programma Stadskwartier zijn voor deze werkzaamheden we op zoek naar een projectleider strategie en ontwikkeling. 


Team

Als projectleider maak je deel uit van het team Projecten (en Gebiedsgericht Werken). In dit team werken projectleiders, projectsecretarissen, -secretaresses en programmamanagers samen aan de ontwikkeling van de stad Assen.


Als projectleider strategie en ontwikkeling zorg jij voor:

  • Het tot stand brengen van de ontwikkelkaders voor de realisatie van de inhoudelijke opgaven van het programma. 

  • Afstemming met de betrokken gemeentelijke organisatieonderdelen in het tot stand brengen van de ontwikkelkaders.

  • Implementatie van ontwikkelkaders en werkprocessen binnen de nog op te zetten projectteams voor de realisatie van de verschillende inhoudelijke opgaven vanuit het programma.

  • Ondersteuning van de programmamanager in de verdere inrichting van de projectorganisatie, de uitwerking van de inhoudelijke opgaven van het programma en de voorbereiding voor besluitvorming door College en Raad.



Functie eisen

  • Motivatie toevoegen

  • Je bent communicatief vaardig, je motiveert, draagt zorg voor overzichtelijke rapportages, voorstellen en planvorming in afstemming met de programmamanager.

  • Je kunt goed samenwerken en bent een echte verbinder, zowel intern binnen de gemeentelijke organisatie, als ook met externe stakeholders.

  • Je hebt ca 3-5 jaar ervaring in gebiedsontwikkeling binnen de stedelijke omgeving (transitie bedrijventerrein naar wonen) en het opstellen van benodigde plannen en kaders (rekening houdende met de omgevingswet).

  • Je hebt ervaring in projectmatig werken binnen het publieke domein, beschikt over natuurlijk leiderschap en draagt dit uit. Je inspireert en motiveert jouw projectteam om zo slim en goed mogelijk tot resultaat te komen;

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten