Yacht Freelance

Freelance Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling (tijdelijke woningen) (ZZP)

Geplaatst 4 dec. 2023
Project ID: 9143047
Plaats
Maasdam
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 8 mei 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 dec. 2023 10:00

Als (senior) projectleider ben je integraal verantwoordelijk voor het project ‘tijdelijke huisvesting’. Binnen dit project wordt op dit moment op 3 verschillende locaties aan een project voor tijdelijke woningen gewerkt. Die projecten hebben politieke, financiële en maatschappelijke impact. Je verzorgt de afstemming en samenhang met de bij het project betrokken interne (projectteams, beleidsontwikkelaars, teammanager, Bestuurders en collega’s van de afdelingen Verkeer en Wonen) en externe partijen en belanghebbenden en creëert draagvlak voor de projectresultaten.

 

Je bent thuis in projectmanagement en kunt goed schakelen tussen een hoog abstractieniveau, verschillende visies en meningen en praktische (werk)afspraken. Je levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de tijdelijke woningbouwopgave van de gemeente.



Het project Tijdelijke huisvesting


De woningmarkt is krap, ook in de Hoeksche Waard. Onze jongeren en starters, die graag op zichzelf willen wonen, kunnen lastig een betaalbaar huis vinden. Ook Hoeksche Waardse woningzoekenden, die door persoonlijke omstandigheden snel woonruimte nodig hebben, zoeken vaak tevergeefs. Dit zijn allemaal signalen die ondersteunen wat we al langer weten; de druk op de woningmarkt is groot. Gemeente Hoeksche Waard en woningstichting HW Wonen spannen zich daarom gezamenlijk in om oplossingen te vinden voor ook deze groepen woningzoekenden. Eén van die oplossingen is het plaatsen van tijdelijke woningen. Ook biedt dit een kans voor de huisvesting van statushouders. In totaal willen de gemeente HW en woningstichting HW Wonen in ieder geval 100 tot 150 tijdelijke woningen realiseren. Dat doen we in verschillende dorpen in de Hoeksche Waard.



  • Er zijn twee concrete projecten waarvan de vergunning binnen is en richting uitvoering gaat.

  • Één project waarvan de locatie net is bepaald en nu verder gaat in het proces

  • Één project waarvan de locatie nog niet mag worden gedeeld om extra woningen te realiseren



Wat ga je doen?

  • Projectvoorbereiding: opstellen projectplan en begeleiden besluitvorming

  • Projectmanagement: adviseren ter verbetering van de effectiviteit, aansturen projectteam, zorg dragen voor bewaking en rapportage over voortgang, budgetten en beslismomenten;

  • Projectuitvoering: zorg dragen voor uitvoering van en advisering binnen het project, realiseren en regisseren van (burger-)participatie en interactie met projectbetrokkenen;

  • Projectevaluatie: zorg dragen voor toetsing en verantwoording van behaalde resultaten en adviseren over toekomstige projecten;

  • Netwerken: ontwikkelen en onderhouden van een relatienetwerk, initiëren en bevorderen van de samenwerking met organisaties/partijen.


Must Haves:


  • Je hebt gemeentelijke ervaring en weet hoe de Raad en het College zich tot elkaar verhouden.

  • Stevige persoonlijkheid / Empatisch om ook met weerstand gesprekken om te gaan met bewoners. Dit speelt op dit moment ook bij één van de locaties.

  • Je hebt aantoonbare meerjarige ervaring als (senior) projectleider van ruimtelijke ontwikkelingsprojecten. Ervaring met projectmatig en planmatig werken, aanspreekbaar op resultaten en voortgang.

  • Je bent een zakelijke, proactieve en resultaatgerichte professional met een groot organiserend vermogen die een stevige bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van de gemeente Hoeksche Waard.

  • Je hebt kennis van tijdelijke woningbouw, flexwonen en/of modulaire bouw voor specifieke doelgroepen

  • Je vindt uitdagingen in de projecten, die in de gemeente spelen. Je bent communicatief uitermate vaardig, je hebt stevige onderhandelingsvaardigheden en je bent daarnaast een natuurlijke verbinder van partijen en belangen. Je bent in staat om alle diverse belangen, intern, extern, bestuurlijk, samen te brengen.

  • Je zorgt ervoor dat de gemaakte afspraken vastgelegd worden in bijvoorbeeld een intentie- of anterieure overkomst en hebt een goed financieel inzicht. Je bent doortastend.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten