Yacht Freelance

Freelance Projectleider Participatieplatform (ZZP)

Geplaatst 16 okt. 2024
Project ID: 9167895
Plaats
Assen
Uren
8 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 nov. 2024
Einde: 28 feb. 2025
Tarief
77 - 87 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 18 okt. 2024 12:00
  • Belangrijk dat je voldoet aan alle harde eisen en zo goed mogelijk aan de wensen.

  • We ontvangen graag heldere motivatie en CV, beide in het Nederlands


Heb jij ervaring met het implementeren van online platforms? En denk je graag mee hoe we inwoners op een leuke en laagdrempelige kunnen betrekken bij allerlei vraagstukken? Kom ons participatieteam dan tijdelijk versterken als projectleider 'Online Participatieplatform'!

De opdracht

Gemeente Assen heeft de ambitie om inwoners, ondernemers en organisaties actief te betrekken bij projecten en vraagstukken die in de gemeente spelen. We zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om hier invulling aan te geven. De afgelopen jaren zijn er veel verschillende (online) tools ingezet. Dit willen we graag verder professionaliseren. We willen één centrale en herkenbare plek waar inwoners kunnen meedenken, meepraten en soms zelfs kunnen meebeslissen over allerlei uiteenlopende projecten en vraagstukken. We zoeken een projectleider die een online participatieplatform voor ons kan implementeren. Je werkt daarbij actief samen met andere afdelingen en externen. De eerste stap is een projectplan met een duidelijk stappenplan en begroting. Belangrijke projectonderdelen zijn de borging in de organisatie én het ontsluiten van de data die we met het platform verzamelen.

Wie ben jij?

We zoeken een ervaren projectleider die van aanpakken weet! Je legt makkelijk de verbinding met zowel collega's als externe partners. Je hebt ervaring met het implementeren van online platforms en het ontsluiten van data. Ervaring met participatieprocessen is een pré.

In de functie Projectleider Participatieplatform heb je de volgende taken:

  1. Opstellen van een projectplan, bewaken van de projectplanning, inclusief mijlpalen en deadlines.

  2. Coördineren van projectactiviteiten en -resources om ervoor te zorgen dat de projectdoelstellingen tijdig worden behaald.

  3. Identificeren en beoordelen van risico's en daarop actie ondernemen.

  4. Communiceren met en beheren van verwachtingen van stakeholders door hen regelmatig op de hoogte te houden van de voortgang, wijzigingen en eventuele problemen.

  5. Ervoor te zorgen dat taken tijdig en efficiënt worden uitgevoerd door collega's.

  6. Voorbereiden van de projectafsluiting, uitvoeren van een eindevaluatie en opstellen van een gedetailleerd afsluitingsrapport.

  7. Het vieren van successen!

 


Jouw competenties

-      Communicatieve vaardigheden: Je kunt helder en effectief communiceren met diverse stakeholders, zowel mondeling als schriftelijk, en weet hun verwachtingen te beheren.

-      Leiderschap en verbinder: Je hebt sterke leiderschapskwaliteiten en kunt collega's motiveren en aansturen om gezamenlijk projectdoelstellingen te bereiken.

-      Luistervaardigheden: Je bent in staat met aandacht te luisteren naar de ander vanuit de oprechte behoefte de ander te willen begrijpen en de ruimte te bieden aan verschillende ideeën en perspectieven.

-      Organisatorisch vermogen: Je bent uitstekend in het plannen en organiseren van werkzaamheden en middelen om een project efficiënt te laten verlopen.

-      Probleemoplossend vermogen: Je bent analytisch sterk en kunt snel en effectief problemen identificeren en oplossen.

-      Resultaatgericht: Je hebt een sterke focus op het behalen van resultaten binnen de gestelde tijd, scope en budget.

-      Flexibiliteit: Je bent in staat om je aan te passen aan veranderende omstandigheden en weet effectief om te gaan met onverwachte situaties en uitdagingen.


Team

Je komt te werken binnen het Ontwikkelteam Participatie en bent als projectleider daarnaast onderdeel van het team Informatiemanagement van de gemeente Assen. Dit team bestaat onder andere uit informatiemanagers, projectleiders, service- en changemanagers, de gemeentelijke FG, onze CISO en security officers.


Wij vragen (eisen)

-      Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als projectleider.

-      Je hebt kennis van en ervaring met methodieken en frameworks voor projectmanagement, zoals Agile, Scrum en Prince2.

-      Je beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau en bent opgeleid in de richting informatica, bedrijfskunde of een gelijkwaardige studierichting. 

-      Je bent goed bekend met de oplossingen van Microsoft 365.

-      Je hebt kennis van en/of ervaring met gehanteerde standaarden en richtlijnen binnen de Nederlands (lokale) overheid (GEMMA, BIO, etc.).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten