Yacht Freelance

Freelance Projectleider Kwartiermaker Fietsparkeren (ZZP)

Geplaatst 19 mrt. 2024
Project ID: 9153285
Plaats
Den Haag
Uren
36 Uur/week
Periode
9 maanden
Start: 1 apr. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 mrt. 2024 12:00

Belangrijk: graag CV en motivatie in het Nederlands aanleveren.


De belangrijkste taak van de kwartiermaker Fietsparkeren is er zorg voor dragen dat het aantal fietsparkeerplekken in Den Haag toeneemt.

Den Haag heeft de ambitie om een echte fietsstad te worden. Dat is vastgelegd in het beleidsstuk ‘Ruim baan voor de fiets’ en het bijbehorende uitvoeringsprogramma. Naar verwachting is in 2040 de fiets het belangrijkste vervoermiddel voor verplaatsingen binnen de stad.

Dat betekent dat we letterlijk meer ruimte maken voor de fiets: we verbeteren het netwerk van fietspaden en fietsknooppunten en zorgen dat er voldoende mogelijkheden zijn om je fiets veilig te kunnen parkeren. Met het oog op deze ambitie ga jij er aan bijdragen dat het aantal fietsparkeervoorzieningen in de stad wordt vergroot en in beheer wordt genomen. De verschillende gebieden hebben zo hun eigen opgaven. Denk hierbij aan het fietsparkeren in de binnenstad, bij de stations, het strand maar ook in de woonwijken.

Binnen deze uitdagende rol ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, vaststelling, realisatie, monitoring/evaluatie en bijsturing van het programma voor Fietsparkeren. Hierover rapporteer je regelmatig aan het management en het bestuur. Het programma is enige tijd geleden opgezet maar de opgave moet opnieuw in beeld worden gebracht.

Je bent een ervaren programmamanager die gemakkelijk schakelt tussen strategie en praktijk. Je weet intern en extern partijen te verbinden en te enthousiasmeren gericht op het realiseren van het gezamenlijke doel. Daarbij zie je kansen voor innovatie en vernieuwing. Je bewaakt de samenhang van jouw programma met het Mobiliteitsbeleid, ontwikkelingen in de stad en projecten in andere programma’s zoals ‘Rijdende fiets’ en ‘Parkeren & Mobiliteitshubs’. Daarnaast volg je (internationale) ontwikkelingen en resultaten van onderzoek binnen het vakgebied, beoordeelt de waarde hiervan voor de organisatie en vertaalt nieuwe inzichten naar operationele oplossingen.

Het is een veelzijdige functie waarbij je afstemt binnen het team fiets. We verwachten een hoge mate van zelfstandigheid in bovenstaande opgave. Je initieert, organiseert en coördineert de samenwerking met collega’s, stuurt externe bureaus aan en je legt verantwoording af aan het managementteam van de afdeling.



Eisen

  • Werk- en denkniveau: HBO werk en denk niveau, bij voorkeur blijkend uit een afgeronde relevante opleiding.

  • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie

  • Bij voorkeur een aanvullende opleiding (project/programma management)

  • Kennis van en/of ervaring met stedelijke ontwikkeling is een voordeel.

  • Voldoende ervaring binnen bij voorkeur Gemeentelijke overheid;

  • Ervaring met het werken in een bestuurlijke context;

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten