Yacht Freelance

Freelance Projectleider IT (ZZP)

Geplaatst 8 mei 2024
Project ID: 9157406
Plaats
De Bilt, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 3 jun. 2024
Einde: 2 jun. 2025
Tarief
85 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 16 mei 2024 12:00

Kandidaat moet de Nederlandse taal spreken graag CV in het Nederlands.


De opdracht betreft het plannen, coördineren, begeleiden en afstemmen intern/extern van de vervanging van het huidige KNMI OPMET systeem voor luchtvaart (BREM-OPMET genaamd) door een nieuw OPMET systeem dat het KNMI heeft ingekocht via een Europese aanbesteding.



De leverancier is een Frans bedrijf. Werkzaamheden starten vanaf mei 2024 en oplevering van het OPMET systeem is uiterlijk 15 augustus 2025.



Voorafgaand aan de acceptatie van het nieuwe OPMET systeem zal een Site Acceptance Test (SAT) plaatsvinden. Het systeem moet operationeel opgeleverd worden in de AWS cloudomgeving van het KNMI.



Onderdeel van de werkzaamheden is:



1) In overleg met leverancier en KNMI planning (en work breakdown structure) maken voor oplevering eerste versie(s) OPMET systeem;


2) Training in gebruik OPMET systeem organiseren;


3) Configureren en testen, en uiteindelijk de uitrol van het nieuwe OPMET systeem organiseren en begeleiden;


4) Site Acceptance Test plannen en begeleiden;


5) Plannen er organiseren dat kennis over het nieuwe OPMET systeem gaat landen binnen een KNMI team. Dat team is uiteindelijk ook verantwoordelijk voor configuratie van het nieuwe systeem voor gebruik door het KNMI (bijv. door operationeel meteorologen) en door luchtvaartgebruikers van het KNMI (bijv. LVNL);


6) Team voorbereiden op toekomstig beheer en onderhoud van het OPMET systeem;


7) de algehele communicatie en verslaglegging daarvan tussen leverancier en KNMI.


Het KNMI vervult een cruciale rol als Air Navigation Service Provider (ANSP), specifiek binnen de subcategorie meteorologie (ANS MET), door middel van haar producten en diensten voor Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Deze producten en diensten zijn van essentieel belang voor een veilige afwikkeling van de luchtvaartdiensten in Nederland.



Het leveren van OPerationele METeorologische (OPMET) gegevens is een van de belangrijkste diensten. Hiervoor gebruikt het KNMI een verouderde applicatie (BREM-OPMET genaamd) die vervangen wordt door een standaard product. De aanbesteding hiervan is afgerond en de integratie/implementatie kan gestart worden. Het systeem zal immers geconfigureerd moeten worden, waarna het aangesloten moet worden op de bestaande informatiestromen en processen binnen het KNMI.


De ideale kandidaat voldoet aan de volgende eisen:


  • Projectmanagement certificering van hybride projecten (APM, Prince2, IPMA)

  • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met migratie traject naar een standaard product die door de leverancier gecustomised wordt naar de behoefte van de organisatie.

  • Minimaal 7 jaar aantoonbare werk ervaring als ICT-projectmanager in hybride projecten (Scrum met een waterval georiënteerde product leverancier). Belangrijk hierbij is dat de voorgestelde kandidaat minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met een externe leverancier die standaard product customized aan de requirements (eisen) heeft.

  • Minimaal 10 jaar aantoonbaar HBO/WO werk/denkniveau.



Wens:


  • Aantoonbare kennis van OPMET (Operational Meteorogoly): Een goed begrip van meteorologische processen en systemen is essentieel. De projectmanager moet bekend zijn met de operationele aspecten van meteorologische informatievoorziening- en diensten tbv de luchtvaart.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten