Yacht Freelance

Freelance Projectleider Isolatie Woningen (ZZP)

Geplaatst 16 aug. 2024
Project ID: 9164057
Plaats
Groningen
Uren
40 Uur/week
Periode
1 jaar, 4 maanden
Start: 1 sep. 2024
Einde: 31 dec. 2025
Tarief
75 - 95 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 23 aug. 2024 12:00

Vanuit Nij Begun, maatregel 29, wordt de komende 10 jaar een isolatie-programma over de gemeente Groningen uitgerold. Woningeigenaren kunnen via een individuele of collectieve aanpak gebruik maken van een budget om de woning te isoleren naar de isolatiestandaard. De coördinator isolatie is verantwoordelijk voor de planning en uitvoering van het isolatieprogramma.


In de gemeente Groningen wordt momenteel voor een aantal wijken een wijkenergieplan opgesteld. Dit zijn de wijken waar de gemeente de ambitie heeft om als eerste ‘aardgasvrij’ te kunnen zijn en de wijken waar een wijkvernieuwing speelt. Het wijkenergieplan valt onder de verantwoordelijkheid van een wijkregisseur.

 

Voor het uitvoeren van een deel van het wijkenergieplan, zoeken we per direct een projectleider met kennis van het isoleren van woningen. In het wijkenergieplan wordt per buurt een planning gemaakt voor het organiseren van een collectief isolatieproject voor de koopwoningen in de buurt.


De projectleider geeft uitvoering aan een deelproject van het wijkenergieplan van de Wijkregisseur.


Er wordt een specifieke buurt aangewezen waarvoor de projectleider verantwoordelijk is voor de isolatie van de woningen. De komende periode willen we onder meer in Vinkhuizen Noord hiermee aan de slag.

 


Wat doet de projectleider?

Om de woningeigenaren te stimuleren tot het overgaan op isoleren maatregelen, worden er verschillende (innovatieve) aanpakken per doelgroep aangeboden vanuit de gemeente. Bijvoorbeeld: financieringsondersteuning, energie-advies, inkoopacties, etc. De projectleider stelt met behulp van deze verschillende aanpakken een projectplan op voor de specifieke buurt, in afstemming met de wijkregisseur. Op basis daarvan zal hij/zij een projectteam om zich heen verzamelen (bijv. met energieadviseurs, communicatie collega’s, etc.) en het projectplan uitvoeren.


Daarnaast is de projectleider verantwoordelijk voor het budget en de afspraken met leveranciers, aannemers of andere partijen.


Tevens is de projectleider verantwoordelijk voor de samenwerking met een diverse groep stakeholders. Het ene moment spreek je met de aannemer over de technische maatregelen en de kosten, dan over de communicatiestrategie voor bewoners, dan over benodigde vergunningen, de flora en fauna of gaat het over subsidies of juridische kwesties. Er is eigenlijk elke week een andere onderwerp wat opgelost moet worden door de projectleider.


Als projectleider ben je onderdeel van een breder buurtteam waarin we gezamenlijk willen werken aan beter wonen en leven in onze buurten. Jij kan natuurlijk veel betekenen op het gebied van een lagere energierekening en hoger wooncomfort, maar weet als geen ander dat er daarnaast meer belangrijk kan zijn en weet dit goed terug te leggen bij collega’s of partners die hierin een rol hebben.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten