Yacht Freelance

Freelance Projectleider Invoering Zero-Emissiezones Stadslogistiek (ZZP)

Geplaatst 20 aug. 2024
Project ID: 9164241
Plaats
Almere, Hybride
Uren
20 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 2 sep. 2024
Einde: 1 sep. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 aug. 2024 12:00

Projectleider invoering zero-emissiezones stadslogistiek - Gemeente Almere

Almere wil per 1 januari 2028 zero-emissiezones (ZE-zones) voor stadslogistiek invoeren in Almere Stad, Almere Buiten en Almere Haven. Als projectleider Invoering ZE-zones Stadslogistiek ga je aan de slag met het opzetten en uitvoeren van deze opgave binnen gemeente Almere. Je werkt concreet toe naar het opstellen van het definitieve verkeersbesluit voor de ZE-zones en het uitvoeren van flankerende beleidsmaatregelen. 

Voor deze opgave zoeken we een doortastende projectmanager. Voor 2024 ligt de focus op het betrekken van alle afdelingen bij de implementatie van de ZE-zones. Deze activiteiten zijn doorlopend tot de invoering van de ZE-zones, maar richten zich er ook dat de werkzaamheden vastliggen ná de invoering. In 2025 starten we de voorbereidingen op het conceptverkeersbesluit, dat naar verwachting in 2026 de uitgebreide zienswijze procedure ingaat. In 2027 volgt het nemen van het definitief verkeersbesluit met flankerend beleid en de nota van beantwoording op de zienswijzen. Als projectleider ZE-zones fungeer je als coördinator van dit proces en ben je een vraagbaak voor het bestuur en de andere afdelingen van de gemeentelijke organisatie. 

Wat ga je doen als Projectleider invoering zero-emissiezones stadslogistiek?

De invoering en implementatie van de ZE-zones in Almere en het flankerende beleid hieromheen organiseren. De projectleider is verantwoordelijk de opgave van uitstootvrije stadslogistiek. Je maakt onderdeel uit van team Mobiliteit bij de afdeling Stedelijk Beleid, maar werkt samen langs alle geledingen van de organisatie. Wanneer het definitieve verkeersbesluit is genomen, ligt de focus van dit team vooral op het communiceren, stimuleren en faciliteren. Communiceren is één van de belangrijkste opgave in het komende jaar, waarbij we starten met inloopavonden voor bewoners en ondernemers in alle drie ZE-zones.

Je vormt een ‘driehoek’ met de projectleider Invoering ZE-zones en de beleidsadviseur Mobiliteit. Binnen de gemeente is er afstemming nodig met diverse partijen, zoals team vergunningen, team elektrisch rijden, inkoop en het eigen wagenparkbeheer. Samen met nog 29 andere gemeenten in Nederland voert Almere drie ZE-zones voor stadslogistiek in. Dat houdt in dat er regelmatig afstemming plaatsvindt met andere gemeenten.

  •  Je coördineert de opgave van emissievrije stadslogistiek en zorgt voor goede afstemming binnen en buiten de gemeente die te maken hebben met de opgave;

  •  Je draagt bij aan de ontwikkeling van beleid op het gebied van duurzame mobiliteit en het opstellen van de benodigde regelgeving voor de zero emissie zone;

  • Je draagt bij aan de inbedding van de uit te voeren gemeentelijke werkzaamheden in de gemeentelijke organisatie.

  • Je voert zelf projecten uit en houdt vinger aan de pols over het verloop van het project (te denken aan planning en risicomanagement).

  • Je zet een monitoringssysteem op om de effectiviteit van de zero emissiezone te meten;

  • Je bent aanspreekpunt voor externe partijen op het gebied van verduurzaming stadslogistiek voor zowel marktpartijen als overheidsorganisaties.



Functie-eisen:


  • Je hebt een afgerond WO opleiding;

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als projectleider;

  • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met betrekking tot (stads)logistiek;

  • Je hebt aantoonbare ervaring met strategische vraagstukken op het gebied van verduurzaming mobiliteit;

  • Je hebt een netwerk op het gebied van logistiek.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten