Yacht Freelance

Freelance Projectleider Inkoop (ZZP)

Geplaatst 15 feb. 2024
Project ID: 9150534
Plaats
Amersfoort
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 15 feb. 2024
Einde: 15 aug. 2024
Tarief
0 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 20 feb. 2024 12:00

Als Projectcoördinator Inkoop binnen de Multi-projectorganisatie Transitie Applicatielandschap ben je het aanspreekpunt binnen de projectorganisatie van inkopen van softwareontwikkeling en -beheer, in samenwerking met het IUC en RCE Inkoop. Je draagt bij aan het succesvol verwerven van softwareoplossingen en -diensten die voldoen aan de behoeften van de organisatie.



Verantwoordelijkheden:

1. Inkoopstrategie ontwikkelen: Je ontwikkelt en implementeert inkoopstrategieën voor softwareontwikkeling en -beheer binnen de aanbestedingsnormen, waarbij je rekening houdt met de specifieke behoeften en doelstellingen van de organisatie. Implementatie van de inkoop en aanbestedingsnormen wordt uitgevoerd door onze dienstverlener het IUC.

2. Organisatie inkoopproces: Je organiseert het inkoopproces voor de verwerving van softwarerealisatie en -beheer. Je zorgt ervoor dat de documentatie voor en tijdens het inkoopproces tijdig en juist wordt opgeleverd. Het inkoopproces zal worden uitgevoerd door het IUC, de RCE Inkoop begeleidt en monitort het proces en doet aan schaduwarchivering.

3. Je vertaalt de inkoopbehoeften van de Multi-projectorganisatie en bereidt deze voor conform het inkoopproces van de organisatie. Met de inhoudsdeskundigen verzorg je de benodigde documenten, zoals het plan van aanpak, het programma van eisen en SLA's.

4. Kostenbeheer: Je houdt toezicht op het inkoopbudget en streeft naar kostenefficiëntie en kostenbesparing.

5. Risicobeheer: Je identificeert en evalueert risico's die verband houden met inkoopbeslissingen en ontwikkelt strategieën om deze risico's te beheersen.

6. Rapportage en documentatie: Je zorgt voor gedetailleerde rapportage en documentatie van inkoopactiviteiten en -resultaten voor interne en externe belanghebbenden. Rapportages zijn inzichtelijk via het PowerBI dashboard van de afdeling.



Vereisten:

Jouw programma valt onder de afdeling IV en is hierdoor te bekijken. De documentatie wordt verzorgd door zowel het IUC als de RCE Inkoop.

  • 5 jaar ervaring in inkoop binnen de IT-sector, bij voorkeur in softwareontwikkeling.

  • 5 jaar aantoonbare ervaring en kennis van aanbestedingsprocessen binnen de overheid.

  • Een bachelor- of masterdiploma in een relevant vakgebied, zoals inkoop, bedrijfskunde of informatietechnologie.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten