Yacht Freelance

Freelance Projectleider Implementatie Digitaal Dossier Jeugdgezondheidszorg (ZZP)

Geplaatst 21 feb. 2024
Project ID: 9151046
Plaats
Zeist
Uren
32 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 apr. 2024
Einde: 31 mrt. 2025
Tarief
0 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 28 feb. 2024 12:00

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het implementeren van het geselecteerde DD-JGZ. Je bent verantwoordelijk van start implementatie tot de overdracht van het DD-JGZ naar de reguliere organisatie. Je start bij de scoping en voorbereiding van het implementatieproject, waarbij je samen met de betrokkenen een projectorganisatie samenstelt. Het is belangrijk om lopende ontwikkelingen te volgen en de consequenties voor de scoping in kaart te brengen. Gedurende alle fasen van het project ben je verantwoordelijk voor de planning, projectbegroting, communicatie, creëren van draagvlak en het managen van risico’s.


Binnen het implementatieproject onderscheiden we op voorhand een zestal fases. Je zorgt voor een projectteam dat qua samenstelling steeds optimaal aansluit bij deze fasering, de samenstelling kan variëren in de verschillende fases verdeelt over een jaar:

  1. Voorbereiden implementatie

  2. Inrichten systeem, aanpassen werkprocessen/instructies

  3. Opleiden gebruikersorganisatie

  4. Conversie

  5. Livegang

  6. Nazorg


Het geldt als vanzelfsprekend dat de implementatie van DD-JGZ een groot en belangrijk project is voor GGDrU. We hechten er zodoende veel waarde aan dat de JGZ-medewerkers er goed bij worden betrokken.



Wat vragen wij van jou?

Jij hebt minimaal tien jaar werkervaring als projectleider. Je bent goed in staat om de implementatie van het nieuwe DD-JGZ dossier van start implementatie tot overdracht naar de beheerorganisatie te begeleiden. Je schakelt snel en je maakt je de materie makkelijk eigen op proces en inhoud, van strategische blik naar uitvoering. Daarnaast is het belangrijk dat je:

  • Aantoonbaar kennis hebt van of ervaring hebt in overheids- of maatschappelijke organisaties, bij voorkeur een JGZ-organisatie en minimaal twee keer eerder een digitaal dossier in de zorg hebt geïmplementeerd;

  • Ervaring hebt met het optimaliseren van werkprocessen en de vertaling kan maken naar de benodigde ICT-inrichting waarbij je in staat bent om voortdurend risico’s in beeld te brengen en mitigerende maatregelen neemt;

  • Aantoonbare kennis hebt van ICT-vraagstukken waarbij je ‘ICT-taal’ begrijpt en spreekt. Daarbij heb je ervaring met (aansturen van) conversietrajecten en realisatietrajecten van koppelingen en weet je goed hoe je een softwareleverancier tijdens een implementatietraject moet aansturen;

  • Aantoonbare ervaring hebt met het meenemen van directie/managementteams in besluitvormingsprocessen en het begeleiden en betrekken van stakeholders als JGZ-professionals, (informatie)management, ICT-medewerkers en medewerkers informatiebeveiliging.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten