Yacht Freelance

Freelance Projectleider DSO (ZZP)

Geplaatst 21 mrt. 2024
Project ID: 9153537
Plaats
Den Haag
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 apr. 2024
Einde: 30 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 24 mrt. 2024 12:00

Binnen de Dienst Stedelijke Ontwikkeling – Programma Zuidwest realiseer je samen met jouw projectteam(s) en de direct betrokkenen integrale, complexe, hoogwaardige en duurzame fysiek ruimtelijke projecten in prioritair ontwikkelingsgebied Den Haag Zuidwest. Op het gebied van vastgoedontwikkeling, openbare ruimte of infrastructuur. Je stemt af met de opdrachtgever over de opzet, inhoud en besluitvorming van je projecten en rapporteert periodiek aan de opdrachtgever over GROTIK-aspecten. Je stelt bestuurlijke beslisdocumenten op en draagt zorg voor de bestuurlijke afhandeling daarvan. Je bewaakt en stuurt op samenhang (en werking) en complementariteit tussen deelprojecten en programma/projectleden.


Je gaat je o.a. bezig houden met de volgende projecten, met de aantekening dat indien het budget voor de opdracht Dreven, Gaarden en Zichten niet meer toereikend is, vanuit deze opdracht kan worden aangevuld.


De Hoge Ley:

Gemeente Den Haag en Roma Investment hebben een plan opgesteld voor een nieuw woongebouw op de hoek van de Hengelolaan en de Leyweg. In het gebouw komen 335 appartementen, verschillend in grootte en prijs, en winkels en voorzieningen op de begane grond. De ontwikkelaar maakt in overleg met gemeente en belanghebbenden een ontwerp voor het nieuwe gebouw. Op dit moment moet het Planuitwerkingskader worden afgerond en kan een ruimtelijke procedure worden bepaald (anterieure overeenkomst).


Uitvoeringsplan bedrijventerrein ZKD:

In samenwerking met diverse stakeholders dient een uitvoeringsplan/ontwikkelstrategie voor het bedrijventerrein ZKD opgesteld te worden. Doel van deze strategie is het behouden en versterken van de werkfunctie in het gebied door onder andere het toevoegen van minimaal 40.000 m2 bedrijfsruimte. Dat vindt plaats op basis van een helder economisch profiel en hoge ambities ten aanzien verdichting en ruimtelijke kwaliteit, passend bij Zuidwest. De ontwikkelstrategie beschrijft de visie voor het bedrijventerrein ZKD en geeft duidelijkheid over de toekomstige ontwikkeling van dit deel van Zuidwest. Er wordt onderscheid gemaakt wat er op korte termijn (0-5jaar) mogelijk is en hoe het gebied zich mogelijk ontwikkelt met de komst 10.000 woningen in Zuidwest (5-10 jaar).


GebiedsNvU Morgenstond:

De gebiedsNvU beschrijft het ontwikkelperspectief voor de wijk Morgenstond voor de komende 10 jaar. Het is een toetsingskader voor uitwerkingsplannen en een nadere uitwerking van de Structuurvisie voor Zuidwest. Je taken bestaan uit het maken van een beeldkwaliteitsplan, een openbare ruimte plan en een uitvoeringsstrategie.

De GebiedsNvU is van essentieel belang voor de projecten in Morgenstond. Vanwege de omvang en complexiteit van het Denekamp-project is er een urgente noodzaak voor een GebiedsNvU Morgenstond. De verwachting is dat PUK Denekamp in het vierde kwartaal van 2024 aan de Raad ter besluitvorming kan worden voorgelegd. Idealiter wordt de GebiedsNvU vóór de PUK vastgesteld, maar het plan was altijd (gezien de doorlooptijden) om de NvU en de PUK gelijktijdig aan de Raad voor te leggen.


Van Baerlestraat

De Jan Luykenlaan/Van Baerlestraat ligt in één van de vier prioritaire gebieden die door de gemeente zijn benoemd. In deze gebieden in de stad staat de leefbaarheid en de veiligheid ernstig onder druk. In het project zal een plan worden uitgewerkt om de leefbaarheid in de Van Baerlestraat op korte en lange termijn te verbeteren middels de inzet van actief grondbeleid. De ambitie voor de Van Baerlestraat is om de gehele straat te verwerven en vervolgens na sloop van de bestaande bebouwing nieuwbouw te realiseren.

Vanwege het expirerend erfpacht eind 2025, moet snel tot actie worden overgegaan. Het niet verlengen van de erfpachtrechten betekent opkopen van bedrijfsruimten (begane grond) en woningen (eerste laag). Voor het besluit is een nieuw plan nodig met ruimtelijke kaders. Het project staat hoog op de bestuurlijke agenda.

Er moet zo snel mogelijk een collegebesluit volgen over het wel/niet verlengen van expirerende erfpachten. De onderbouwing van dit collegebesluit moet bestaan uit planvorming, de businesscase en financiering, de ontwikkelstrategie en tijdelijk beheer.


De Stikstofbank:

Er zijn gevorderde plannen om een stikstofbank op te zetten. De gemeente zet zich met gemeentebetrokkenen, ontwikkelaars en corporaties in om samen potentiële oplossingen te bedenken voor de stikstofproblematiek binnen Den Haag (Zuidwest).



Functie-eisen

-Jouw werk- en denkniveau is academisch. Je hebt voor dit vakgebied relevante (aanvullende) opleidingen (project-programmamanagement) afgerond

-Minimaal drie jaar werkervaring in een vergelijkbare functie in het fysiek-ruimtelijke domein.

-Wij zoeken een ervaren projectleider (schaal 12) die leergierig, nieuwsgierig en maatschappelijk georiënteerd is, die over bestuurlijke sensitiviteit beschikt en stevig in zijn of haar schoenen staat. Wij hebben behoefte aan een creatieve denker met incasseringsvermogen die zich makkelijk beweegt in het krachtenveld van de verschillende stakeholders.

Daarnaast beschik je over:

  • Een opleiding op wo-niveau

  • Aanvullende opleidingen op het gebied van project- en programmamanagement

  • Minimaal drie jaar werkervaring in een vergelijkbare functie op het gebied van stedelijke ontwikkeling en infrastructuurprojecten


LET OP:

Zorg dat je een Nederlands CV en een Nederlands motivatie meestuurt waar duidelijk in te zien is waarom jij aan de eisen voldoet.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten