Yacht Freelance

Freelance Projectleider DSO (ZZP)

Geplaatst 22 feb. 2024
Project ID: 9151078
Plaats
Den Haag
Uren
32 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 mrt. 2024
Einde: 1 sep. 2024
Tarief
0 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 26 feb. 2024 12:00

Binnen de Dienst Stedelijke Ontwikkeling – Programma Zuidwest realiseer je samen met jouw projectteam(s) en de direct betrokkenen integrale, complexe, hoogwaardige en duurzame fysiek ruimtelijke projecten in prioritair ontwikkelingsgebied Den Haag Zuidwest. Op het gebied van vastgoedontwikkeling, openbare ruimte of infrastructuur.

Je stemt af met de opdrachtgever over de opzet, inhoud en besluitvorming van je projecten en rapporteert periodiek aan de opdrachtgever over GROTIK-

aspecten. Je stelt bestuurlijke beslisdocumenten op en draagt zorg voor de bestuurlijke afhandeling daarvan. Je bewaakt en stuurt op samenhang (en werking) en complementariteit tussen deelprojecten en programma/projectleden.

Je gaat je o.a. bezig houden met de volgende projecten:

Dreven, Gaarden, Zichten:

De Dreven, De Gaarden en De Zichten zijn drie buurten in Den Haag Zuidwest waar grote sociaal maatschappelijke, en fysieke opgaven liggen. Het eenzijdige sociale woningbezit leidt tot een eenzijdige bewonerssamenstelling met weinig mogelijkheden voor eenwooncarrière. De huidige woonvoorraad, die binnen de plangrenzen vrijwel geheel bestaat uit Staedion bezit, is sterk verouderd en aan grootschalige, ingrijpende renovatie of vernieuwing toe.

De gemeente, Staedion en haar ontwikkelaar Heijmans hebben een plan ontwikkelt om deze opgave aan te pakken. Hierbij worden 2060 woningen gesloopt of gerenoveerd en in totaal ca. 5500 nieuwe woningen in het gebied gebouwd waarbij een duidelijke strategie wordt ingezet van differentiatie door verdichting en niet door verdrijving. Naast het woonprogramma wordt ca. 15.000m2 aan bedrijfsruimte toegevoegd om de wijkeconomie te versterken en wordt voorzien in ca. 7.000m2 maatschappelijke voorzieningen. De herstructurering gaat gepaard met een opwaardering van de openbare ruimte en de groenvoorzieningen. De nieuwbouw levert een belangrijke bijdrage aan de energietransitie in Zuidwest.

Als projectleider zul je voor verschillende delen van dit project verantwoordelijk zijn.

MeLeCo/ Denekamp:

Twee complexen van Haag Wonen op de Melis Stokelaan, Leggelostraat en Coevordenstraat en op de Denekampstraat zijn in slechte staat. Er is sprake van slecht wooncomfort. Door middel van sloop/nieuwbouw worden de locaties verdicht conform de Woonagenda. Verder ga je aan de slag met het opstellen van een Nota van Uitgangspunten voor de herinrichting van de openbare ruimte rondom deze twee complexen.


Loosduinsekade

In het Doorbaakplan Den Haag is Loosduinsekade 725 benoemd als locatie voor tijdelijke huisvesting. Voor deze locatie wordt een haalbaarheidsstudie verricht om te bepalen onder welke voorwaarden welk programma daar te realiseren is. De haalbaarheid richt zich op ruimtelijk, financieel en maatschappelijke aspecten en wordt met een integraal projectteam opgesteld. In het onderzoek wordt de mogelijkheid meegenomen voor een definitieve invulling.




Vereisten:


  • Jouw werk- en denkniveau is academisch. Je hebt voor dit vakgebied relevante (aanvullende) opleidingen (project-programmamanagement) afgerond en minimaal drie jaar werkervaring in een vergelijkbare functie in het fysiek-ruimtelijke domein.

  • Wij zoeken een ervaren projectleider (schaal 12) die leergierig, nieuwsgierig en maatschappelijk georiënteerd is, die over bestuurlijke sensitiviteit beschikt en stevig in zijn of haar schoenen staat.

  • Wij hebben behoefte aan een creatieve denker met incasseringsvermogen die zich makkelijk beweegt in het krachtenveld van de verschillende stakeholders.

Daarnaast beschik je over:

  • Een opleiding op wo-niveau

  • Aanvullende opleidingen op het gebied van project- en programmamanagement

  • Minimaal drie jaar werkervaring in een vergelijkbare functie op het

  • gebied van stedelijke ontwikkeling en infrastructuurprojecten

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten