Yacht Freelance

Freelance Projectleider Aanbesteding ICT diensten (ZZP)

Geplaatst 8 apr. 2024
Project ID: 9154395
Plaats
Groningen
Uren
16 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: z.s.m.
Einde: 30 apr. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 12 apr. 2024 12:00

De Gemeente Groningen heeft een opdracht beschikbaar als Projectleider Aanbestedingen ICT-diensten. Het project betreft de aanbesteding van generieke ICT voor de gemeente Groningen in verschillende afzonderlijke kavels. De aanbestedingsstrategie is gebaseerd op multi-sourcing. Deze manier wordt gekozen vanwege de behoefte aan meer regie, controle en minder kwetsbaarheid. Het doel is om de best passende aanbieders te vinden en een hogere kwaliteit van digitale dienstverlening te leveren, en om randvoorwaarden te ontwikkelen voor de regieorganisatie. De projectleider coördineert de multi-sourcing aanbesteding en zorgt voor goede communicatie tussen experts en een juiste inbedding van aanbestedingen binnen de regieorganisatie.


Je bent een ervaren projectleider die passie heeft voor het samen realiseren van deze uitdagende opdracht. Van cruciaal belang is het bewaken van de overall planning, de samenhang van de aanbestedingen en de capaciteitsplanning. Als projectleider ben je instaat om zowel draagvlak als samenhang te creëren. Bovendien doorzie je welke rollen en activiteiten nodig zijn om de aanbestede producten en diensten te laten landen in een volwassen regie organisatie. Hierover adviseer je de opdrachtgever.


Belangrijk is de aansturing vanuit samenhang aan de onderliggende projectleiders en medewerkers; de experts op de afzonderlijke projecten. Vanuit jouw rol stuur je de Highberg aanbestedingsteams aan, zorg je voor samenhang (inhoudelijk en planning) tussen de aanbestedingen, en stel je randwoorwaarden op waar de regie organisatie minimaal aan moet voldoen willen de uitkomsten van de aanbesteding goed gaan landen.



Als Projectleider vragen we het volgende:

  • Ruime kennis en ervaring in het leiden van projecten met impact binnen de ICT.

  • Aantoonbare ervaring met het werken in complexe organisaties.



Kernkwaliteiten

  • Je staat stevig in je schoenen en kan goed omgaan met tegenstrijdige belangen en weerstand

  • Zelfsturend, zelfstartend vermogen, proactief

  • Resultaatgericht

  • Doorzettingsvermogen

  • Planmatig

  • Communicatief sterk

  • Organisatie sensitief

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten