Yacht Freelance
Freelance Projectleider (ZZP)
Op het moment DUO in z'n geheel gaat verhuizen naar het nog te bouwen nieuwe Rijkskantoor naast KB12 zal DUO-ICT niet meer zelf de panddiensten leveren. Welke ICT Diensten maar ook DUO ICT (specifieke)voorzieningen dienen mee te worden verhuist. Welke van deze vallen onder het panddiensten(IDv-p) die DUO-ICT niet meer zelf zal leveren en welke vallen onder eindgebruikers(IDV-g) en Business diensten die DUO-ICT zal leveren.
Bij deze inventarisatie betreft het om de volgende DUO locaties:
1. KB12 Groningen
2. Leonard Springerlaan Groningen
3. Het Cascadecomplex Groningen
Welke ICT-diensten en specifieke voorziening gaat het dan ? Denk daarbij aan:
1. Alle kantoor en pand ICT Diensten en voorzieningen
2. KB12 11de etage is nog een voormalig DUO ICT rekencentrum wat nu nog een DUO eigen sterpunt is van bijvoorbeeld netwerken naar KB12 en naar ODC-Noord liverpoolweg en Datacenter Zernike. Opstellen van een project plan om deze locatie volledig te ontmantelen
3. ICT magazijn met waar een inspoel straat is voor alle DUO eindgebruikers en Business werkplekken.
4. Specifieke ICT voorzieningen voor DUO ICT security hacktesten en forensisch Teams.
5. Zolang DUO nog vaste fysieke telefonie heeft en deze Dienst nog niet over is naar Softelefonie, ook deze meenemen.
6. Decentrale vergaderruimtes en ICT opslagruimtes met generieke of specifieke ICT voorzieningen.
7. Om compleet te zijn om te onderzoeken of er (Business)IT diensten en voorzieningen zijn die niet door DUO ICT worden beheerd.
8. Fysieke ICT ruimtes zoals een; service balie loket, ict magazijn met separate opslag, als ook ruimtes met speciale IT voorzieningen zoals EFR/MER´s en SER´s, zijn aspecten die onderdeel zijn van ICT Diensten en de inventarisatie
Doel is om de uitkomst van de schouw en inventarisatie een compleet beeld te hebben van alle DUO ICT-PDC Diensten, -Specials en (specifieke)-ICT (Business)voorzieningen, in volumes en financieel.
Ook dient het inzicht te geven welke ICT Diensten en/of voorzieningen wel en (nog)niet IDWOR compliant zijn. Welke DUO voorzieningen met een verhuizing naar nieuwbouw kb12 niet meer zullen/mogen mee worden genomen en welke nog wel omdat het of een special is of dat een IDV hierop niet compliant is.
De uitkomst van de inventarisatie dient ook te worden vertaald naar een PvE(programma van eisen) voor de opdrachtgever DUO Huisvesting voor de nieuwbouw en voor SSO IDV-p Belastingdienst van de benodigde af te nemen Diensten. De PvE zal ook worden gebruikt door DUO ICT zelf en voor de transitie van nu nog eigen IDV-p in KB12 naar het nieuwe gebouw IDV-p Belastingdienst panddiensten.
Uit de inventarisatie dienen ook de afwijkingen in relatie tot IDWOR aan het licht worden gebracht waarop het MT ICT wordt geïnformeerd en geadviseerd. M.a.w. welke DUO-ICT Diensten zijn te demarqueren in IDWOR termen naar IDV-p(panddiensten) en welke naar IDV-
g(gebruikersdiensten). Welke van de DUO-ICT IDV-g Diensten zijn nog niet IDWOR compliant en waar deze met een verhuizing naar een GGB-ICT stelsel(lees KB12), niet of niet meer kunnen worden meegenomen of dat deze mogelijk onder een explain procedure wellicht nog (tijdelijk) mee worden verhuisd. Waar heeft Deze afwijkingen vertalen in een projectplan. Het voeren van projectmanagement op de realisatie van het plan wordt mogelijk onderdeel van de opdracht.
Het Rijk gebouwen ICT stelsel en Rijks ICT kaders waaronder IDWOR, zijn complex. DUO ICT werkt reeds enkele jaren om hier compliant te zijn. In de DUO-ICT lijn organisatie zijn enkele trajecten belegd maar behoeven aansturing om tot resultaat te komen. Vervolgens staan op de DUO-ICT back-log IDWOR gerelateerde onderwerpen die nog gerealiseerd moeten worden. Deze maken mogelijk onderdeel van de opdracht.
Samengevat:
Doel is om een volledige schouw en inventarisatie te houden. De uitkomst dient een compleet beeld en inzicht te geven van alle DUO ICT-PDC Diensten, -Specials en (specifieke)-ICT voorzieningen, dit alles ook weergegeven in volumes en financieel. Het dient een totaal beeld te geven van welke ICT Diensten en voorzieningen wel en (nog)niet IDWOR compliant zijn en wat er nodig is om compliant te zijn.
Achtergrond:
Project Gebouw Gebonden ICT: Onder de regie van CIO-Rijk zijn met behulp van diverse specialisten van andere ministeries een set aan kaders opgesteld met betrekking tot rijksbrede werkplek voorzieningen. In dit kaderdocument worden de basis ICT voorzieningen beschreven die in alle rijkspanden geleverd gaan worden. Dit betreft netwerk connectiviteit (bedraad en via WiFi), maar ook de monitoren, toetsenborden en muizen op de bureaus.
Project Malware Retainer: De Malware retainer bestaat uit Incident Response en Forensic onderzoek dienstverlening door een externe partij.
Deze dienstverlening kan op basis van een afgesloten overeenkomst tussen beide partijen gestart worden wanneer er sprake is van een cybersecurity situatie. De implementatie van deze Malware retainer start met een onboarding proces waar leverancier van informatie over ICT omgeving en werkprocessen voorzien moet gaan worden om het niveau van volwassenheid te kunnen beoordelen en aanbevelingen voor verbeteringen te kunnen doen.
Eisen:
HBO werk- en denkniveau
5 Jaar bewezen ervaring in het leiden van projecten in de ICT Infrastructuur omgeving
Prince2 Practioner
Wensen:
Relevante senior kennis/ervaring met: Kennis en ervaring met het leiden van projecten in een ICT Infra omgeving
Ervaring met agile werken
ICT kennis en ervaring is belangrijk voor de vertaling van business en ICT.
Ervaring met projecten binnen de Rijksoverheid
IPMA-C of vergelijkbaar
IT Management Foundation
Ervaring met het aansturen van DevOps teams