Yacht Freelance

Freelance Projectleider (ZZP)

Geplaatst 14 jun. 2024
Project ID: 9159992
Plaats
Heerhugowaard, Hybride
Uren
8 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
0 - 130 €/maand
Uiterste voorsteldatum: 19 jun. 2024 12:00

Functieomschrijving:


Als projectleider begeleid jij, namens zowel het Hoogheemraadschap als de gemeente Landsmeer, de gemeente in het proces van de wegenoverdracht. We vragen je gezamenlijk om de regie te pakken binnen de gemeente in het proces en de sturing van de wegenoverdracht voor het opstellen van een businesscase en het afronden van bestuurlijke besluitvorming.

In de functie van projectleider ben jij onderdeel van het beheer team dat zich bezig houdt de overname van de wegen. Deze overdracht gebeurt vanuit het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier naar diverse gemeenten. Met ondersteuning van de collega's binnen de gemeente Landsmeer zorg jij voor een besluitrijpe businesscase. Op dit project zit de nodige tijdsdruk: er is afgesproken het project voor 1-1-2025 geheel af te ronden.

De kaders voor de wegenoverdracht zijn al gesteld. De rest van het proces moet nu begeleid worden. Dit houdt in dat jij invulling geeft aan gesprekken met de interne,- en externe collega's of partijen die in actie moeten komen. Hierin blijf jij scherp op de voorwaarden voor de overdracht, geef je indien nodig de opdracht voor onderzoeken en monitor je de resultaten. Hierbij houd je oog voor de gevolgen voor de interne organisatorische gevolgen voor de gemeente Landsmeer. 


Functie eisen

  • We zoeken een projectleider die ervaring heeft met wegenoverdrachten. Dit is nodig vanwege de hoge tijdsdruk.

  • De projectleider moet goed kunnen verbinden en schakelen op meerdere niveaus: de wegenoverdracht kent veel stakeholders die geraakt worden of betrokken zijn door het proces

  • De kandidaat moet veel ervaring hebben met bestuurlijke processen en besluitvorming

  • De kandidaat moet ervaring hebben met het werken binnen zowel grote als kleine overheidsorganisaties. In deze functie begeef je je in beide.

  • Van de kandidaat wordt minimaal HBO niveau verwacht met (veel) affiniteit voor processen en (civiele) techniek.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten