Yacht Freelance

Freelance Projectleider (ZZP)

Geplaatst 28 feb. 2024
Project ID: 9151603
Plaats
Krimpen aan den IJssel
Uren
32 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 mrt. 2024
Einde: 28 feb. 2025
Tarief
0 - 120 €/maand
Uiterste voorsteldatum: 4 mrt. 2024 12:00

Gewenst resultaat:

Het (mede) creëren van overzicht, coördinatie van de schillende projecten en het leggen van de juiste dwarsverbanden daartussen. Het vervullen van een ambassadeursrol voor de HR-projecten door het enthousiasmeren en overtuigen van collega’s om hieraan mee te werken. Vaak worden de projecten als een last ervaren, terwijl het juist moet bijdragen aan het verminderen van de ervaren (werk)druk.

Het probleem lijkt niet te zitten in ontbreken van capaciteit, maar wel in het efficiënt inzetten daarvan. Daarvoor is sturing nodig van een projectleider. De uitvoering van de verschillende taken zal belegd blijven bij de collega’s die hiervoor nu ook verantwoordelijk zijn.

Concrete resultaten:


Werving en selectie

  • Formuleren uitgangspunten m.b.t. werving (hoeveel nieuwe medewerkers gezien de te verwachten uitstroom, welk type medewerker de huidige verdeling op de leefadelingen)

  • Sturen op jaarplanning selectiedagen en wervingsevenementen waaraan PI Krimpen wil deelnemen,inclusief deelnemers (afgestemd met adviseurs planning)

  • Sturen op gestroomlijnd intern proces W&S, afstemming met landelijk team W&S;

  • Inrichten structuur van W&S waarin rollen, taken en verantwoordelijkheden van alle betrokkenen helder zijn, niet alleen met team W&S maar ook met betrokken middenkaderleden

  • Sturen op heldere afspraken met betrekking tot inzet capaciteit (wie er wanneer is, overdracht bij afwezigheid), onderlinge afstemming en communicatie;

  • Heldere afspraken met betrekking tot rapportages en terugkoppeling aan portefeuillehouder en lijnverantwoordelijken van projectmedewerkers;

  • De inzet van de projectleider is tijdelijk. De opdracht is de projectresultaten te borgen in de staande organisatie zodat de PI een toekomstbestendig proces en bemensing heeft.



Onboarding

  • Opstellen inschatting aantal te verwachten nieuwe medewerkers? Hoe gaan we om met plaatsing op afdelingen, welke criteria volgen we?

  • Sturen op opleveren projectplan voor onboarding (welke kwaliteitseisen stellen we aan onboarding nieuwe medewerkers, welke kaders geven we mee, waarvan moet iedereen op de hoogte zijn? Hoeveel uur meegelopen op de afdeling alvorens zelfstandig te lopen bv, evaluatiemomenten)

  • Sturen op uitvoeren projectplan, signaleren van en adviseren over knelpunten;

  • Sturen op afstemming met betrokkenen (adviseurs planning, middenkaderleden, etc)

  • Sturen op heldere afspraken met betrekking tot inzet capaciteit (wie er wanneer is, overdracht bij afwezigheid), onderlinge afstemming en communicatie;

  • Heldere afspraken met betrekking tot rapportages en terugkoppeling aan portefeuillehouder en lijnverantwoordelijken van projectmedewerkers; de inzet van de projectleider is tijdelijk. De opdracht is de projectresultaten te borgen in de staande organisatie zodat de PI een toekomstbestendig proces heeft.



Project Vooruit

  • Sturen op uitvoering projectplan (organiseren bijeenkomsten, communicatie, evaluatie, bijsturen); liason met projectbegeleiders SSC;

  • Sturen op afstemming met betrokkenen (adviseurs planning, middenkaderleden,

  • vertrouwenspersonen etc);

  • Sturen op heldere afspraken met betrekking tot inzet capaciteit (wie doet wat, overdracht bij

  • afwezigheid), onderlinge afstemming en communicatie;

  • Heldere afspraken met betrekking tot rapportages en terugkoppeling aan portefeuillehouder en lijnverantwoordelijken van projectmedewerkers;

  • Voorstel aan het MT hoe het thema sociale veiligheid te borgen in de staande organisatie, na afronding van het project Vooruit.


Afbakening taken

Binnen de PI zijn er verschillende collega’s bezig met werving en selectie, het begeleiden en inwerken van nieuwe collega’s en met de voorbereidingen van het project Vooruit. Het is eniet de bedoeling datde projectleider een bijdrage zal leveren aan de uitvoerende taken. Daarvoor is voldoende capaciteit. Wel gaat het om het efficiënt inzetten van die capaciteit.

Op basis van het door inschrijver ingediende cv van de voorgestelde kandidaat wordt beoordeeld in hoeverre de kandidaat aan de gestelde eisen voldoet. Eisen gelden als knock-out criterium, hetgeen inhoudt dat wanneer de kandidaat niet voldoet, slechts deels of voorwaardelijk voldoet of niet te beoordelen valt, dit leidt tot het terzijde leggen van de inschrijving. De betreffende inschrijving komt alsdan niet meer voor gunning in aanmerking.

Opdrachtgever wilt graag in de offerte van de inschrijver zien op welke wijze de aangeboden kandidaat of kandidaten aan de gestelde eisen en wensen voldoen. Conformiteitenformulier en voeg deze toe aan uw inschrijving.


Eisen

- De aangeboden kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding;

- De aangeboden kandidaat heeft minimaal drie jaar ervaring in de rol van projectleider;

- De aangeboden kandidaat moet minimaal vier dagen per week op locatie kunnen werken (thuiswerken in overleg);

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten